Καταγγελίες κόλαφο δημοσιεύει η επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας,  κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση της Cosmote, τους εργαζομένους της εν μέσω πανδημίας και μάλιστα εν μέσω lockdown.   Η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook:   Εν μέσω έξαρσης της Πανδημίας του Κορονοϊού και επιβολής lockdown και τηλεργασίας...

Καταγγελίες κόλαφο δημοσιεύει η επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας,  κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση της Cosmote, τους εργαζομένους της εν μέσω πανδημίας και μάλιστα εν μέσω lockdown.

 

Η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook:

 

Εν μέσω έξαρσης της Πανδημίας του Κορονοϊού και επιβολής lockdown και τηλεργασίας στη Χώρα, η Ο.Τ.Ε. Α.Ε. καλεί σήμερα στις 4μμ, για δεύτερη φορά μέσα ‪σε 6 μέρες,‬ εργαζομένους στα καταστήματα της Cosmote σε «Πειθαρχικό Συμβούλιο», αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς ένας από αυτούς βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και άλλος πάσχει από νόσημα που τον καθιστά ευάλωτο.

 

Έτσι, με ευθύνη της Διοίκησης του ΟΤΕ, συνωστίζονται στους χώρους του Μεγάρου ΟΤΕ στην Κηφισίας μαζί με τους πολυάριθμους εργαζομένους στο Μέγαρο, άνθρωποι που κανονικά δεν θα βρίσκονταν εκεί, εργαζόμενοι που παραπέμπονται, μάρτυρες, δικηγόροι, που καλούνται να κλειστούν επί ώρες ανά 10-11 άτομα, σε μία αίθουσα που δεν επιτρέπεται να έχει πάνω από 7 άτομα, σε συνθήκες ανεπίτρεπτες.

 

Ως συνήγορος 2 εργαζομένων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ζήτησα επίσημα και εγγράφως να μην διενεργηθούν οι συνεδριάσεις σε αυτές τις συνθήκες, εν μέσω Lockdown, καθώς πρόκειται για αχρείαστες, μη επείγουσες δραστηριότητες, που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις των απαγορεύσεων μετακινήσεων.

 

Την ώρα που για λόγους πρόληψης και προστασίας αναβάλλονται ακόμη και οι δίκες κακουργημάτων, είναι τουλάχιστον ακατανόητο να γίνονται συνεδριάσεις πειθαρχικών που ανασύρονται από τα συρτάρια…

 

Ωστόσο οι υπεύθυνοι του ΟΤΕ όχι απλώς δεν σεβάστηκαν τις συνθήκες και τη νομοθεσία, αλλά και προγραμμάτισαν δεύτερη συνεδρίαση μέσα σε λίγες ημέρες, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι παραπεμπόμενοι εγαζόμενοι μπορούν να μεταβούν στο χώρο, που δεν είναι ο χώρος εργασίας τους, χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις που τους έχει χορηγήσει ο ΟΤΕ για την εργασία τους!

 

Όλα δείχνουν δυστυχώς ότι χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η πειθαρχική διαδικασία για να γίνουν εργασιακές εκκαθαρίσεις, εν μέσω Πανδημίας, παρά την απαγόρευση απολύσεων.

 

Το θέμα δεν θα μείνει εδώ, ούτε στην κλειστή αίθουσα του πειθαρχικού, όπου η ζωή, η υγεία και η αξιοπρέπεια εργαζομένων αντιμετωπίζονται ως ευτελή και αναλώσιμα υλικά.”

 


Θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς επίσης και η τοποθέτηση της εταιρείας…