Το δικό της μήνυμα έστειλε μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας αυστηρή κριτική στις Ελληνικές Κυβερνήσεις, για την στάση του απέναντι στον φασισμό αλλά και τις Γερμανικές οφειλές.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει:

Πριν από 80 χρόνια, οι πρόγονοί μας είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φασισμό και στην υποδούλωση. Πολέμησαν με την ψυχή τους και με όλες τις δυνάμεις τους για την Ελευθερία, κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στους κατακτητές, πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος για την Αντίστασή τους.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, το δικό μας χρέος προς τους Έλληνες του ‘40, που αντιστάθηκαν, πολέμησαν και θυσιάσθηκαν για μας και για την ανθρωπότητα, παραμένει ανεκπλήρωτο. Οι Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες των Ναζί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων και σε βάρος της πατρίδας μας, παραμένουν απλήρωτες. Και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις παραμένουν ανενεργές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Γερμανικού κράτους, που αρνείται να πληρώσει για τα εγκλήματα.

Ως πότε;

 

Πριν από 80 χρόνια, οι πρόγονοί μας είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φασισμό και στην υποδούλωση. Πολέμησαν με την ψυχή τους και…

Δημοσιεύτηκε από Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020