×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το δικαίωμα στη στέγη είναι αναφαίρετο δικαίωμα


Κώστας Πετρόπουλος

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το δικαίωμα στη στέγη είναι αναφαίρετο δικαίωμα


Συνέντευξη – καταπέλτη- εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο στο Action24.

 

Διαβάστε τα βασικά σημεία από τα όσα είπε για τους πλειστηριασμούς, τον ΣΥΡΙΖΑ, το παραδικαστικό και τη Χρυσή Αυγή.

Για τον πτωχευτικό κώδικα:

Το ζήτημα της προστασίας των υπερχρεωμένων πολιτών είναι τεράστιο ζήτημα ειδικά στην εποχή των μνημονίων, από το 2010 και μετά γιατί έχουν βρεθεί σε θέση τρομακτικής επιδείνωσης των βιοτικών τους συνθηκών.

Μη ασυνεπείς άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας που βρέθηκαν υπερχρεωμένοι την τελευταία δεκαετία, δεν είχαν την στήριξη από τις κυβερνήσεις και έφτασαν να εκδιώκονται από τις εστίες τους τους.

…Φτάσαμε με το πάτημα ενός κουμπιού να χάσεις το σπίτι σου χωρίς καν να σου επιδοθεί κλίση και αυτό είναι επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του τότε υπουργού κ. Κοντονή.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας άρχισε να αφαιρείται σταδιακά, ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά, θεσμοθετήθηκε η άρση της προστασίας επί κυβέρνησης Τσίπρα και αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να είμαστε στο ίδιο καθεστώς με την διάφορα οτι έχουν ανασταλεί κάποιες διαδικασίες λόγω Covid 19.

Εγώ προσωπικά και η Πλεύση Ελευθερίας δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια, καθώς επίσης και όσοι είμαστε κατά των πλειστηριασμών. Καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της επικρατείας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η οποία μάλιστα συζητείται την 1η Δεκεμβρίου.

…Έγιναν πάρα πολλοί πλειστηριασμοί πρώτη κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιες καταφέραμε να τις προστατεύσουμε όσο γίνονταν οι πλειστηριασμοί κάθε Τετάρτη.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν το ήρε τον εν λόγω καθεστώς.
Πρέπει να υπογραμμιστεί πως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αντί να θέσουν όρους προς τις τράπεζες, έρχονται ουραγοί σε εκείνα τα οποία οι τράπεζες απαιτούν και τελικώς επιβάλλουν.

Και τώρα δυστυχώς δεν έχουμε μόνο τις τράπεζες αλλά και τα founds τα οποία οι τράπεζες πούλησαν έναντι πινακίου φακής τα δάνεια συμπολιτών μας.

…Το δικαίωμα στη στέγη είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Το να υπολογίζεις ότι θα αφήσεις κάποιον άστεγο είναι ανεπίτρεπτο από το Σύνταγμα.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι οριζόντια.

Δεν χάνουν την πρώτη κατοικία τους κάποιοι κρούσοι. Ας μην παραπληροφορούνται οι πολίτες.
Δεν είναι άνθρωποι με τα πολλά λεφτά αυτοί που χάνουν το σπίτι τους.

Για το παραδικαστικό σημείωσε: 

Υπάρχουν αποκαλύψεις που είναι συγκλονιστικές και για την δράση του κ. Παπαγγελοπουλου και για την δράση της κ. Τουλουπάκη και για την δράση της κ. Ξένης Δημητρίου.
Μένει αυτά τα στοιχεία να διερευνηθούν. Διότι η αποκάλυψη είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά εάν η αποκάλυψη ακολουθηθεί από την πλήρη απραξία προφανώς δεν θα έχουμε ούτε λογοδοσία ούτε δικαιοσύνη.

Διατηρώ την πεποίθηση πως δυστυχώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις ήθελαν να ελέγχουν τη δικαστική εξουσία.
Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας οδηγεί σε μια γενίκευση.
Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο …δεν θα μπορεί ποτέ ο πολίτης να έχει πιστέψει πως έχει ελπίδα….

Αναφορικά με τους πολιτικούς σκελετούς επισήμανε…

….Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί σκελετοί στη ντουλάπα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπάρχουν σκελετοί και στην κυβέρνηση της ΝΔ…όπως ο τρόπος που έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας η κυρία Σακελλαροπούλου.
Θεωρώ πως πρέπει όλα αυτά τα θέματα να ανοίξουν…

…Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνονται τώρα που δεν τους ενώνει η συνεκτική ουσία της εξουσίας…
Όλα τα εκτρώματα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψήφισε για να παραμείνει στην εξουσία.
Δεν έρχονται τώρα για να πουν “εμείς αναθεωρήσαμε”…
Τώρα καταγγέλλουν αυτά τα οποία έκαναν .

…Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος απέδειξε πως είναι ο πιο υποτελής πρόεδρος της Δημοκρατίας…

…Ως προς την κ. Σακελλαροπούλου είναι γνωστό πως ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, οτι χειρίζονταν υποθέσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή, στις οποίες είναι αντίδικο το Ελληνικό Δημοσιο….

Υπάρχει μια υπόθεση για την οποία έχω κάνει δημόσια καταγγελία και είναι η υπόθεση του Αλεξάντερ Βινικ την οποία εμφανέστατα ανέλαβε να διεκπεραιώσει η κ. Σακελλαροπούλου για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη…
Δεν μπορεί στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας να αναδεικνύονται δικαστές που είναι πρόθυμοι να διαλέγονται με τις κυβερνήσεις….

 

Όταν μαθαίνουμε οτι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας…έκανε μυστικά ραντεβού με τον Πρωθυπουργό για να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και παρόλα αυτά πήγε και δίκασε υποθέσεις και μάλιστα κάποιες τις χειρίστηκε και παρενέβει σε αυτές ….προφανώς αντιλαμβανόμαστε πως δεν πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει εκείνα τα εχέγγυα που πρέπει να έχει ο πρόεδρος της δημοκρατίας αλλά και ο πρόεδρος τους ΣτΕ.

Ελπίζω πως δεν θα έρθει ποτέ ξανά στην εξουσία ο κ. Τσίπρας…

…Δεν θα έπρεπε κανείς να βασιστεί σε καμία δήλωση του ανθρώπου αυτού και τους κόμματος αυτού, που απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο πως άλλα λένε και άλλα κάνουν .

Για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε πολιτικό κόμμα φέρει τεράστια ευθύνη το πολιτικό σύστημα και η δικαιοσύνη.

Η Χρυσή Αυγή ενώ είχε από το προηγούμενο διάστημα εγκληματική δράση με κακουργήματα…ωστόσο ο Άρειος Πάγος της έδωσε ξανά και ξανά την άδεια να μπει στη Βουλή.

Είχα πει από τον Μάρτιο του 2012, πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και κανονικά ο Άρειος Πάγος κάνοντας χρήση του άρθρου του Συντάγματος που λέει οτι κόμματα τα οποία συμμετέχουν στις εκλογές είναι εκείνα που σέβονται το Δημοκρατικό πολίτευμα και λειτουργούν δημοκρατικά, θα έπρεπε να είχε αρνηθεί τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Τέλος η κ. Ζωη Κωνσταντοπούλου ξεσπάθωσε για το ανώτατο όριο κράτησης των κατηγορουμένων για τρομοκρατία και εγκληματική οργάνωση.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras