EXTRATIME

Πώς με 3 ώρες δουλειάς τη μέρα μπορείς να κάνεις περισσότερα απο ότι σε ένα τυπικό 8ωρο

Ξέχασε το 8ωρο. Με 3 ώρες τη μέρα, μπορείς να κάνεις περισσότερα απ’ όσο φαντάζεσαι. Αν ξέρεις πότε να σταματάς.
Πώς με 3 ώρες δουλειάς τη μέρα μπορείς να κάνεις περισσότερα απο ότι σε ένα τυπικό 8ωρο

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά οι πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί άνθρωποι της Ιστορίας δεν δούλευαν 8ωρα. Ούτε 10ωρα. Αντίθετα, δούλευαν 2 ή 3 ώρες τη μέρα — εστιασμένα, με απόλυτη πνευματική προσήλωση και χωρίς περισπασμούς. Η ιδέα πως περισσότερες ώρες σημαίνουν περισσότερη παραγωγή είναι ένα από τα πιο ξεπερασμένα μοντέλα εργασίας. Και πλέον, η επιστήμη το αποδεικνύει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει περιορισμένα αποθέματα συγκέντρωσης. Οι νευροεπιστήμονες μιλούν για “ultradian rhythms” — δηλαδή κύκλους υψηλής πνευματικής ενέργειας διάρκειας 90 λεπτών, μετά τους οποίους χρειάζεται αποφόρτιση. Αυτό σημαίνει πως σε μία μέρα, δύο με τρεις τέτοιοι κύκλοι αρκούν για βαθιά, δημιουργική εργασία. Όλα τα υπόλοιπα είναι θόρυβος.

Κλασικό παράδειγμα είναι ο Charles Darwin. Δεν ήταν εργασιομανής. Ξυπνούσε νωρίς, δούλευε δύο 90λεπτα το πρωί, έκανε βόλτα στον κήπο του, και μετά άλλο ένα μονόωρο το απόγευμα. Ενδιάμεσα, κοιμόταν, περπατούσε, διάβαζε λογοτεχνία. Και με αυτόν τον ρυθμό, έγραψε 19 βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του “On the Origin of Species.”

Σήμερα, όλο και περισσότεροι δημιουργοί, προγραμματιστές, συγγραφείς, ερευνητές και επιχειρηματίες στρέφονται σε λιγότερες ώρες, αλλά με υψηλή ποιότητα. Το 8ωρο όπως το ξέρουμε, είναι βιομηχανικό κατάλοιπο, σχεδιασμένο για εργοστάσια. Όχι για πνευματική εργασία.

Η συγκέντρωση δεν είναι ατελείωτη. Η κούραση μετατρέπεται σε αναβλητικότητα, μικρά λάθη και βαρεμάρα. Αντί να κάθεσαι 8 ώρες μπροστά σε μια οθόνη με την ψευδαίσθηση της δουλειάς, τρεις καθαρές ώρες την ημέρα μπορούν να σε πάνε πολύ πιο μακριά. Ειδικά αν τις υπερασπίζεσαι σαν ιερό έδαφος.

Το θέμα δεν είναι να δουλεύεις λιγότερο. Είναι να δουλεύεις όταν έχει νόημα, και να αναπνέεις όταν δεν έχει.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Δημοσκόπηση κόλαφος από GPO - Βαλτωμένα παραμένουν τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ παρά την τεχνητή εικόνα της δήθεν ανάκαμψης

Κοινωνία
ExtraTime: Έγραψε τη μουσική του μέλλοντος με χειρουργική ακρίβεια, τον σκότωσαν για ένα τσιγάρο

Έγραψε τη μουσική του μέλλοντος με χειρουργική ακρίβεια, τον σκότωσαν για ένα τσιγάρο

Ένας από τους πιο πρωτοποριακούς συνθέτες όλων των εποχών. Τον πυροβόλησαν κατά λάθος στην αυλή του σπιτιού του.

ExtraTime
ExtraTime: Τον απέλυσαν για τη Σμύρνη. Μετά τον ξαναφώναξαν για να σώσει τη Θράκη.

Τον απέλυσαν για τη Σμύρνη. Μετά τον ξαναφώναξαν για να σώσει τη Θράκη.

Ένας στρατιωτικός που έχασε τη θέση του, δικαιώθηκε στην πράξη και γύρισε για να σώσει ό,τι απέμεινε από τη Μεγάλη Ιδέα.

ExtraTime
Κοινωνία: Bigger than Basketball: Σπουδαία κίνηση από την οικογένεια Αντετοκούνμπο!

Bigger than Basketball: Σπουδαία κίνηση από την οικογένεια Αντετοκούνμπο!

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο σας προσκαλεί σε μία μοναδική εκδήλωση για την ενίσχυση CAFF Foundation!

Κοινωνία
ExtraTime: Από χρυσοχόος στη Ζυρίχη, κατέληξε να φτιάχνει κανόνια και να ρίχνει αγάλματα

Από χρυσοχόος στη Ζυρίχη, κατέληξε να φτιάχνει κανόνια και να ρίχνει αγάλματα

Από τα ασημικά της Ζυρίχης στα χυτήρια του Παρισιού. Ο Κέλερ έλιωνε μπρούντζο για τον βασιλιά και έγινε μύθος της Γαλλίας, αλλά η πατρίδα του τον ξέχασε.

ExtraTime
ExtraTime: Είχε δικαίωμα να γίνει βασίλισσα της Γαλλίας και της Αγγλίας. Προτίμησε να κυβερνήσει το Βέλγιο και να φορέσει ράσο

Είχε δικαίωμα να γίνει βασίλισσα της Γαλλίας και της Αγγλίας. Προτίμησε να κυβερνήσει το Βέλγιο και να φορέσει ράσο

Η Ισαβέλλα Κλάρα Ευγενία μπορούσε να γίνει βασίλισσα της Γαλλίας και της Αγγλίας. Διάλεξε να μείνει δίπλα στον λαό της, να κυβερνήσει με σύνεση και να πεθάνει μοναχή.

ExtraTime
ExtraTime: Έγραψε παραμύθια για παιδιά, φυλακίστηκε και ντύθηκε άντρας για να δραπετεύσει

Έγραψε παραμύθια για παιδιά, φυλακίστηκε και ντύθηκε άντρας για να δραπετεύσει

Τα παραμύθια της δεν είχαν πάντα χάπι εντ. Ούτε η ζωή της. Η Ανριέτ-Ζυλί ντε Μυρά έγινε πρωτοπόρος, σύρθηκε στη φυλακή και το έσκασε ντυμένη άντρας.

ExtraTime
ExtraTime: Ο μύθος για την ήττα του Ναπολέοντα κρύβει μέσα του λίγη χημεία

Ο μύθος για την ήττα του Ναπολέοντα κρύβει μέσα του λίγη χημεία

Ο στρατός του Ναπολέοντα καταρρέει στη Ρωσία και ο μύθος λέει πως έφταιγαν τα κουμπιά του.

ExtraTime
Κοινωνία: Οι «κωλοτούμπες» ελέω Τραμπ συνεχίζονται – Άφαντη η ΝΔ στο Athens Pride

Οι «κωλοτούμπες» ελέω Τραμπ συνεχίζονται – Άφαντη η ΝΔ στο Athens Pride

Από εκεί που μέχρι πέρυσι οι «γαλάζιοι» στριμώχνονταν να φωτογραφηθούν στα Pride, φέτος σχεδόν εξαφανίστηκαν

Κοινωνία