EXTRATIME

Πώς θα καταλάβω αν οι κοτομπουκιές που αγόρασα είναι με πολτό ή με κανονικό κομμάτι κοτόπουλου;

Κοτομπουκιές με αληθινό φιλέτο ή πολτό; Μάθε πώς να τις ξεχωρίζεις εύκολα από την υφή, τη γεύση και τις ενδείξεις της συσκευασίας.
Πώς θα καταλάβω αν οι κοτομπουκιές που αγόρασα είναι με πολτό ή με κανονικό κομμάτι κοτόπουλου;

Όταν αγοράζεις κοτομπουκιές, είναι δύσκολο με την πρώτη ματιά να καταλάβεις αν είναι φτιαγμένες από ολόκληρα κομμάτια κοτόπουλου ή από επεξεργασμένο πολτό. Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να το αναγνωρίσεις πριν και μετά το ψήσιμο.

Το πρώτο στοιχείο είναι η υφή. Αν κόψεις μια κοτομπουκιά στη μέση και δεις ότι η σάρκα μοιάζει με φυσικές ίνες, δηλαδή βλέπεις τις χαρακτηριστικές “γραμμές” του κρέατος όπως σε ένα φιλέτο, τότε πιθανότατα είναι από κανονικό κομμάτι κοτόπουλου. Αντίθετα, αν το εσωτερικό είναι λείο, χωρίς ίνες, και θυμίζει ζύμη ή πάστα, τότε μάλλον πρόκειται για πολτοποιημένο κρέας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η γεύση και η υγρασία. Οι κοτομπουκιές από φυσικό κοτόπουλο έχουν πιο «σαρκώδη» αίσθηση και λιγότερη υγρασία στο δάγκωμα. Αντίθετα, ο πολτός δίνει συχνά μια πιο ομοιόμορφη, μαλακή και κάπως “αφρώδη” αίσθηση στο στόμα.

Ένα τρίτο κόλπο είναι να κοιτάξεις τη συσκευασία: αν γράφει “φιλέτο κοτόπουλου” ή “ολόκληρο κομμάτι” (whole muscle chicken στα αγγλικά), τότε πιθανότατα είναι καλής ποιότητας. Αν γράφει απλά “κοτόπουλο” ή “παρασκεύασμα από κοτόπουλο”, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πολτός.

Επίσης, κοίταξε τα ποσοστά: αν στο συστατικά γράφει π.χ. “60% κοτόπουλο” ή ακόμα λιγότερο, τότε σίγουρα έχει χρησιμοποιηθεί επεξεργασία και έχει προστεθεί και κάτι άλλο (άμυλο, λίπη, σταθεροποιητές κλπ). Στις καλές κοτομπουκιές, το ποσοστό κοτόπουλου είναι συνήθως πάνω από 85-90%.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Ήταν έμπορος, λάτρευε τον Όμηρο και την αρχαιολογία και έκανε μια από τις ανακαλύψεις που η Ελλάδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα

Ήταν έμπορος, λάτρευε τον Όμηρο και την αρχαιολογία και έκανε μια από τις ανακαλύψεις που η Ελλάδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα

Μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην Ελλάδα

ExtraTime
ExtraTime: Έδωσε όλα του τα λεφτά στην Ελλάδα και το Ελληνικό κράτος – Το όνομα του έχει μια από τις πιο γνωστές οδούς στην Αθήνα

Έδωσε όλα του τα λεφτά στην Ελλάδα και το Ελληνικό κράτος – Το όνομα του έχει μια από τις πιο γνωστές οδούς στην Αθήνα

Βοήθησε την Ελλάδα όσο λίγοι

ExtraTime
ExtraTime: Το 1625 στην Αυστρία έπαιξαν ζάρια για τη ζωή τους. Οι χαμένοι εκτελέστηκαν επί τόπου

Το 1625 στην Αυστρία έπαιξαν ζάρια για τη ζωή τους. Οι χαμένοι εκτελέστηκαν επί τόπου

Στην Αυστρία του 1625, ο θάνατος ήρθε με τα ζάρια. Οι χαμένοι δεν είχαν δεύτερη ευκαιρία. Ένα φονικό παιχνίδι που σόκαρε τον κόσμο και πυροδότησε την εξέγερση.

ExtraTime
ExtraTime: Το μεγαλύτερο φρούτο στον κόσμο μπορεί να φτάσει τα 35 κιλά το ένα – Και δεν το ξέρουν παρά λίγοι για να το φάνε

Το μεγαλύτερο φρούτο στον κόσμο μπορεί να φτάσει τα 35 κιλά το ένα – Και δεν το ξέρουν παρά λίγοι για να το φάνε

Το μεγαλύτερο φρούτο στον κόσμο είναι τεράστιο

ExtraTime
ExtraTime: Για πρώτη φορά στη Βουλή μίλησαν για τις απαγορεύσεις στο ψαροντούφεκο που κρατούν 40 χρόνια

Για πρώτη φορά στη Βουλή μίλησαν για τις απαγορεύσεις στο ψαροντούφεκο που κρατούν 40 χρόνια

Από το 1985 απαγορεύεται η υποβρύχια αλιεία τον Μάιο χωρίς αιτιολόγηση. Από το 2009 απαγορεύεται σε όλο τον Θερμαϊκό.

ExtraTime
ExtraTime: Ο υπολογιστής που δεν ήξερε να κάνει διαίρεση. Και κόστισε μισό δισεκατομμύριο

Ο υπολογιστής που δεν ήξερε να κάνει διαίρεση. Και κόστισε μισό δισεκατομμύριο

Το Pentium είχε ένα κρυφό λάθος. Δεν μπορούσε να υπολογίσει σωστά κάποιες διαιρέσεις.

ExtraTime
ExtraTime: Ο πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός που παίζει ντραμς στους Beach Boys από το 1985. Και δεν το ήξερε σχεδόν κανείς.

Ο πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός που παίζει ντραμς στους Beach Boys από το 1985. Και δεν το ήξερε σχεδόν κανείς.

Είναι διάσημος ηθοποιός, αλλά παίζει ντραμς στους Beach Boys εδώ και 40 χρόνια.

ExtraTime
ExtraTime: Αυτή η σκηνή από το 1963 καθορίζει ποιος θα γίνει ο επόμενος 007

Αυτή η σκηνή από το 1963 καθορίζει ποιος θα γίνει ο επόμενος 007

Όποιος θέλει να γίνει James Bond πρέπει να περάσει από αυτή τη σκηνή. Είναι η ίδια εδώ και 60 χρόνια και έχει κρίνει τα πάντα.

ExtraTime
ExtraTime: Η σοκολάτα που έσωσε τους Ιταλούς όταν τελείωσε το κακάο. Και έγινε θρύλος

Η σοκολάτα που έσωσε τους Ιταλούς όταν τελείωσε το κακάο. Και έγινε θρύλος

Όταν ο Ναπολέων έκλεισε τα λιμάνια, το κακάο εξαφανίστηκε.

ExtraTime