Σκωτία: Βρέθηκε μπουκάλι που περιείχε μήνυμα 135 ετών! Τι έγραφε

Απίστευτο περιστατικό στη Σκωτία - Διαβάστε τι έγραφε το μήνυμα

Σκωτία: Ένας υδραυλικός δεν πίστευε στα μάτια του όταν άνοιξε τρύπα σε σπίτι στο Εδιμβούργο και βρήκε μπουκάλι που περιείχε μήνυμα 135 ετών.

Ο 50χρονος Πίτερ Άλαν άνοιξε το πάτωμα ακριβώς στο σημείο που είχε αφεθεί ένα μπουκάλι ουίσκι.

Αμέσως έτρεξε κάτω για να το αναφέρει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που βρίσκεται στην περιοχή Μόρνινγκσαϊντ.

Η Έιλι Στίμπσον χρειάστηκε να σπάσει το μπουκάλι για να διαβάσει το σημείωμα, ενώ είπε ότι τα δύο παιδιά της ήταν ενθουσιασμένα από το εύρημα.

Ιδού τι ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πίτερ Άλαν στο BBC Σκωτίας:

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η τρύπα στο πάτωμα έγινε ακριβώς πάνω από το μπουκάλι. Το δωμάτιο είναι 10×15 πόδια. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μετακινούσα ένα καλοριφέρ και άνοιξα μια τυχαία τρύπα για να βρω σωληνώσεις. Το πήγα στη γυναίκα που ήταν κάτω και είπα ‘κοίτα τι βρήκα κάτω από το πάτωμά σου’».

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού προσπάθησαν απεγνωσμένα να βγάλουν το χαρτί με τσιμπιδάκια και πένσες, αλλά αυτό άρχισε να σκίζεται.

Επομένως, η γιατρός Στίμπσον, με τα παιδιά της ηλικίας 10 και 8 ετών, πήραν ένα σφυρί και έσπασαν το μπουκάλι.

Πού ζούσαν οι συντάκτες του μηνύματος στη Σκωτία;

Επίσης έγινε γνωστό ότι το μπουκάλι ανακαλύφθηκε κάτω από το δωμάτιο της υπηρεσίας, κατά την περίοδο που χτίστηκε για πρώτη φορά το σπίτι.

Το σημείωμα υπογράφηκε από δύο άνδρες εργάτες και έγραφε: «Ο Τζέιμς Ρίτσι και ο Τζον Γκριβ έστησαν αυτό το πάτωμα, αλλά δεν ήπιαν το ουίσκι. 6 Οκτωβρίου 1887. Όποιος βρει αυτό το μπουκάλι μπορεί να πιστεύει ότι η σκόνη μας φυσάει στο δρόμο»

Είπε: «Όλοι συνωστιζόμασταν και δείχναμε πυρσούς σε αυτό και προσπαθούσαμε να το διαβάσουμε, ήταν τόσο συναρπαστικό».

Το σημείωμα υπογράφηκε και χρονολογήθηκε από δύο άνδρες εργάτες και έγραφε: «Ο Τζέιμς Ρίτσι και ο Τζον Γκρίβ έστρωσαν αυτό το πάτωμα, αλλά δεν ήπιαν το ουίσκι. 6 Οκτωβρίου 1887. Όποιος βρει αυτό το μπουκάλι, μπορεί να πιστεύει ότι η σκόνη μας φυσάει στο δρόμο».

Ένας οικογενειακός φίλος έψαξε στην απογραφή του 1881 και βρήκε τα ονόματα των ανδρών που ζούσαν λίγα μόλις μίλια μακριά – συγκεκριμένα στην περιοχή Νιούινγκτον του Εδιμβούργου.