SPYTIME

Σταύρος Βλαχάκης: «Να δημιουργούμε την πραγματικότητά μας…!»

Ο... Spiderman στη Sportime
Το να φιλοξενεί μια ραδιοφωνική εκπομπή έναν υπερήρωα, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο…όπως επίσης και να τον «εγκλωβίζει» για μια γραπτή κουβέντα… Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, όμως.
Ο Σταύρος Βλαχάκης είναι πολλά περισσότερα από το Spiderman στη χώρα μας και η επίσκεψή του στο ραδιόφωνο του Music89,2 ήταν η αφορμή της συζήτησής μας, για όλα όσα κάνει.
   Γραφίστας, αθλητής, προπονητής volley και φυσικά Spiderman! Λογική ήταν η απορία μας, για την προτεραιότητα «αγάπης», σχετικά με τις ασχολίες του. «Σε κάθε περίοδο της ζωής μου άλλαζε αυτή η κατάταξη. Στην παρούσα φάση, αγαπώ περισσότερο το Spiderman και όλες τις δράσεις που προκύπτουν από αυτό, όπως είναι εκδηλώσεις με παιδιά, events εταιριών, parties. Αμέσως μετά έρχεται το beach volley, σαν αθλητής και προπονητής, ακολουθεί η γραφιστική και στο τέλος έρχεται η μουσική».

   Γιατί Spiderman; Και όχι κάποιος άλλος ήρωας;

«Από πολύ μικρός, θυμάμαι τον εαυτό μου να τον λατρεύω. και στο θέμα κινησιολογίας, αλλά και σε όλα όσα έχουν να κάνουν με τη ζωή του σαν απλός άνθρωπος. Εχει τις αδυναμίες του, τις σχέσεις του,  προστατεύει τον κόσμο από οτιδήποτε κακό και φυσικά έχει το χρωματικό συνδυασμό μπλε με κόκκινο, που ήταν και η πρώτη μου εντύπωση με τον ήρωα. Είναι από τους πιο αγαπημένους και των παιδιών , αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία και αυτό το εισπράττω σε όλες τις δράσεις που κάνω με το κοστούμι. Είναι ένας χαρακτήρας που βγάζει ρομαντισμό κι αυτό φάνηκε κινηματογραφικά, στην περιβόητη σκηνή με το ανάποδο φιλί στην αγαπημένη του». Μιλώντας για υπερήρωες και υπερδυνάμεις, ρώτησα το Σταύρο ποια δύναμη θα ήθελε να έχει στη ζωή του. «Οπως και πολλοί άνθρωποι, θα ήθελα να μπορούσα να πετάω, κάτι που βλέπω και στα όνειρά μου συχνά». 

   Που ταυτίζεται, άραγε ο Σταύρος με τον ήρωα;

«Πρώτα απ’όλα, αγαπώ τους ανθρώπους και θέλω να τους προστατεύω, όσο μπορώ. Επίσης, η αίσθηση του επερχόμενου κινδύνου είναι κάτι που το έχω περάσει στο volley, όταν όλα κινούνται σε κανονική ροή, να βλέπω σε αργή κίνηση τη φάση και να δίνει εντολή ο εγκέφαλος στην επόμενη αντίδραση. Είναι κάτι που προσπαθώ να έχω και στη ζωή μου. Σε ανθρώπινο επίπεδο, ο Peter Parker είναι ένας μαθητής που τρέχει όλη μέρα, εγώ είμαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που επίσης είμαι συνεχώς σε κίνηση και φυσικά, όπως κι εκείνος, έχω πάντα μαζί μου τη στολή, καθώς πολλές φορές μου ζητούν να τη φορέσω για οποιοδήποτε λόγο» είπε χαμογελώντας και συμπλήρωσε. «Είναι μια δημιουργική τρέλα που τη χαίρομαι και που δε ντρέπομαι καθόλου, όταν κάποιος μπορεί να πει ότι ένας τρελός φοράει μια στολή και κυκλοφορεί. Πρέπει επίσης να πω πως έχουμε μια ομάδα από υπερήρωες, όλοι cosplayers, δηλαδή υποδυόμαστε κανονικά τον κάθε χαρακτήρα κι όχι φορώντας απλά το κοστούμι και παίρνουμε μέρος στις δράσεις και εκδηλώσεις που μας καλούν».

   Ο Σταύρος συνεργάζεται στενά με το «Make A Wish» και τον ρωτήσαμε για αυτή τη σχέση.

«Προέκυψε τυχαία. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις παιδάκια που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, να αντιδρούν με έναν απίστευτο τρόπο, στην πραγματοποίηση της ευχής τους. Κάτι που μόνο καλό κάνει και στην ψυχολογία τους, αλλά και στην υγεία τους. Αυτό είναι κάτι που δεν το αλλάζω με τίποτα, ένα τεράστιο κεφάλαιο που δεν θα το αφήσω ποτέ. Ακόμα κι αν συμπέσει χρονικά μια δράση του «Make A Wish» με έναν σημαντικό αγώνα volley, θα προτιμήσω χωρίς δεύτερη σκέψη τα παιδιά».
   Η κουβέντα μας, λογικά πήγε και στο beach volley. «Στις μέρες μας είναι σε μεγάλη ανάπτυξη, ειδικά το ερασιτεχνικό. Υπάρχουν πολλές σχολές και ο κόσμος το βλέπει σαν εναλλακτική γυμναστική. Η μόνιμη επαφή με την άμμο είναι το καλύτερο, όπως και η επαφή με τη φύση, τον αέρα, τον ήλιο. Συνθήκες που κάνουν όλο το σώμα να λειτουργεί και να γυμνάζεται. Η Ομοσπονδία βοηθά το άθλημα και σε επαγγελματικό επίπεδο περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Το καλύτερο, βέβαια, είναι ότι έρχεται κόσμος κάθε ηλικίας, έστω για ένα δοκιμαστικό μάθημα και οι περισσότεροι το κρατούν, όχι μόνο σαν γυμναστική, αλλά και σαν ένα μέσο κοινωνικοποίησης, καθώς είναι ομαδικό άθλημα».

   Φτάνοντας προς το τέλος, ρώτησα το Σταύρο ποια είναι η δική του ευχή, επιθυμία και όνειρο.

«Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα εύχομαι υγεία για μένα και για όλους. Θέλω να μπορώ να είμαι ο Spiderman, όχι μόνο γιατί είναι η αγάπη και η εκτόνωσή μου, αλλά γιατί μπορώ να δίνω χαρά και σε άλλους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Να μπορώ να κάνω πράξη το moto της ζωής μου…να δημιουργώ την πραγματικότητά μου. Να μη σταματήσω να είμαι δημιουργικός σε όλα όσα κάνω».
   Αντί επιλόγου, ρώτησα το Σταύρο αν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρειάζονται υπερήρωες…«Σαφώς και χρειάζονται, γιατί πάνω από όλα έχουν μέσα τους έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης…και ως ενήλικες, πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας και κυρίως να ξεπερνάμε τον εαυτό μας, σε όλα!»

   Με τα παράθυρα στο στούντιο να μην ανοίγουν, ο Σταύρος έφυγε χρησιμοποιώντας τις σκάλες, αφήνοντάς μας με ένα τεράστιο χαμόγελο… Τον ευχαριστώ!

 

https://www.thepartyheroes.gr/

Instagram: @spidey_svr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ