ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BeReal: Γι’ αυτό κολλάνε όλοι με αυτή την εφαρμογή – Έτσι λειτουργεί!

Το BeReal έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα social media.
BeReal: Γι’ αυτό κολλάνε όλοι με αυτή την εφαρμογή – Έτσι λειτουργεί!

BeReal: Αναμφίβολα τα πράγματα έχουνε ξεφύγει για τα καλά στα social media, αφού βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να θέλει να γίνει γρήγορα διάσημος, αποκτώντας χιλιάδες followers.

Το Instagram και το Tik Tok αναμφίβολα είναι δύο από αυτά, που με κάθε τρόπο η Gen Z θέλει να ξεχωρίσει, θεωρώντας το μάλιστα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα στο παρελθόν έχουν δει ανθρώπους να παρακαλούν για περισσότερους followers προκειμένου να μη χρειαστεί ο κάτοχος του προφίλ να βρει κανονική δουλειά.

Εκτός αυτού, δε μιλάμε πλέον για πλατφόρμες που υπάρχουν για να φέρουν κοντά φίλους και συγγενείς, όπως για παράδειγμα με ένα τέτοιο σκεπτικό είχε αρχίσει και το Facebook.

Πλέον έρχεται μία εφαρμογή που θέλει να αλλάξει τα πάντα και ιδιαίτερα το πώς βλέπουν οι νέοι τα social media.

Μιλάμε για το BeReal, που όλο και γιγαντώνεται έχοντας δημιουργηθεί από τους Γάλλους επιχειρηματίες Alexis Barreyat και Kévin Perreau.

Είναι μία εφαρμογή στην οποία οι χρήστες βγάζουν μια ταυτόχρονη φωτογραφία με την μπροστινή και την πίσω κάμερα κάθε μέρα, ενώ δεν μπορούν να δουν τα όσα ανεβάζουν οι φίλοι τους, εκτός αν ανεβάσουν και οι ίδιοι.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν το τι πραγματικά γίνεται πίσω από τις κάμερες και όχι να είναι ένα social το οποίο είναι και αυτό για selfies.

Αυτή τη στιγμή το BeReal σπάει όλα τα κοντέρ, αφού βρίσκεται στη Νο1 θέση του App Store παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα βρίσκεται 2ο στις προτιμήσεις.

Μένει να δούμε αν όντως θα καταφέρει να φέρει μία αλλαγή στην τοξικότητα των social media ή και αυτό θα καταλήξει όπως τα άλλα.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ