Τι αναφέρεται στο google doodle (18 Δεκεμβρίου) για την εθνική ημέρα του Κατάρ

Google doodle: Το Κατάρ έχει την τιμητική του, λόγω εθνικής ημέρας, στο αφιέρωμα που ετοιμάστηκε για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.

Ιδού όσα αναφέρονται στο σχετικό θέμα από την Google:

«Προς τιμήν των 143 χρόνων εθνικής ενοποίησης, το σημερινό Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα του Κατάρ, γνωστή και ως Ημέρα Ίδρυσης.

Το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο των σημερινών εορτασμών είναι η βυσσινί και η λευκή σημαία του Κατάρ, που απεικονίζεται στο artwork Doodle.

Αυτό εμφανίζει συμβολισμό που αντιπροσωπεύει την κληρονομιά και την κυριαρχία του Κατάρ.

Έχοντας επιλεχθεί το 1971, αυτή η σημαία διαθέτει μια ιστορικά σημαντική βυσσινί απόχρωση ως φόρο τιμής σε όσους έχουν κάνει θυσίες για την ελευθερία του έθνους, μαζί με το λευκό που αντιπροσωπεύει την ειρήνη.

Προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας, η Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ προγραμμάτισε μια σειρά εκδηλώσεων για όλο τον Δεκέμβριο, προκειμένου να εορταστεί η ιστορία, ο πολιτισμός και η κληρονομιά της χώρας.

Για παράδειγμα διοργάνωσε:

  • Διαλέξεις για εξέχοντα αρχιτεκτονικά μνημεία
  • Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες νέων

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μια Έκθεση Τέχνης Νέων του Κατάρ, η οποία ενθαρρύνει νέους καλλιτέχνες να επιδείξουν την περηφάνια τους για τον πολιτισμό του Κατάρ μέσω της τέχνης.

Καλή Εθνική Ημέρα, Κατάρ!»

Δυο λόγια για το Κατάρ που ενέπνευσε το σημερινό Google Doodle

Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Αραβικής Χερσονήσου, στον Αραβικό ή Περσικό κόλπο.

Έχει έκταση 11.627 τ.χλμ. και πληθυσμό (14ο στον κόσμο) 2.504.910 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2021.

Πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο.

Ένας πορθμός του Περσικού Κόλπου χωρίζει το Κατάρ από την κοντινή νησιωτική χώρα του Μπαχρέιν.Κατάρ