ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Τα εργαλεία κατά του καύσωνα – Τι είναι το Tree Canopy;

Η Google αναπτύσσει επίσης ένα εργαλείο για την προώθηση των ψυχρών στεγών που αντανακλούν το ηλιακό φως και απορροφούν λιγότερη θερμότητα
Google: Τα εργαλεία κατά του καύσωνα – Τι είναι το Tree Canopy;

Google: Λανσάρει μια σειρά νέων διαδικτυακών εργαλείων που θα παρέχουν ενημερωμένες και αξιοποιήσιμες πληροφορίες στους χρήστες όσο υπάρχει καύσωνας.

Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν νέες ειδοποιήσεις για ακραία ζέστη, την επέκταση του Tree Canopy για τον αστικό σχεδιασμό και μια χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ινστιτούτο Παγκόσμιων Πόρων μέσω του Impact Challenge for Climate Innovation.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με το Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών για τη Θερμότητα και την Υγεία (GHHIN) για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς και εφαρμόσιμες.

Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το ενδιαφέρον των ερευνητών για τους καύσωνες έχει αυξηθεί.

Για να παρέχει ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες κατά τη διάρκεια τέτοιων καιρικών φαινομένων, η Google θα εισαγάγει προειδοποιήσεις για ακραία ζέστη στην μηχανή αναζήτησής της τους επόμενους μήνες.

Οι χρήστες θα λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα και τους σχετικούς κινδύνους για την υγεία.

Η Google στέλνει ήδη ειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα στους χρήστες που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, παρέχοντας χρήσιμες και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με το συμβάν.

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης από την Google για την καταπολέμηση της ανόδου της θερμοκρασίας

Πολλές αστικές περιοχές αντιμετωπίζουν το φαινόμενο των αστικών θερμικών νησίδων, κατά το οποίο η θερμοκρασία στο κέντρο μιας πόλης είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή των προαστίων και της αγροτικής περιοχής που την περιβάλλει.

Το Tree Canopy της Google χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αεροφωτογραφίες, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υπεύθυνοι για να αναλύσουν την αστική δενδροκάλυψη σε μια περιοχή και να σχεδιάσουν αποτελεσματικότερα τις πρωτοβουλίες αστικής δασοπονίας.

Το Tree Canopy χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις και προβλέπεται να επεκταθεί σε σχεδόν 350 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Ατλάντα, το Σίδνεϊ, η Λισαβόνα και το Παρίσι.

Η Google αναπτύσσει επίσης ένα εργαλείο για την προώθηση των ψυχρών στεγών που αντανακλούν το ηλιακό φως και απορροφούν λιγότερη θερμότητα.

Αυτό το εργαλείο θα χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και αεροφωτογραφίες για να βοηθήσει τους υπεύθυνους να εντοπίσουν περιοχές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτές τις στέγες.

Σύντομα θα ξεκινήσουν πιλοτικά έργα σε επιλεγμένες πόλεις.

Πηγή: Search Engine Journal

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.