Η Apple παρακολουθεί μέχρι και τον τρόπο που περπατάτε - Δείτε πως

Η Apple μέσω του iOS 15, έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και τον τρόπο που περπατάμε!

Apple: Τον τρόπο για να παρακολουθήσει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο περπατάει ένας άνθρωπος βρήκε η Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS 15, που δίνει την δυνατότητα σε όλους μέσα από το κινητό τους να ελέγξουν το βάδισμα τους σε καθημερινή βάση.

Μετά από λίγες ημέρες συλλογής δεδομένων ενώ περπατάτε, κατά προτίμηση κρατώντας ή τοποθετώντας το iPhone σας κάπου κοντά στο ύψος των γοφών σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση σχετικά με το εάν η σταθερότητα του βαδίσματός σας είναι εντάξει (OK), χαμηλή (low) ή πολύ χαμηλή (very low).

Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζει αν κινδυνεύετε άμεσα να πέσετε – η εφαρμογή δεν μπορεί να γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβονται στο σπίτι σας – αλλά μπορεί να σας ενημερώσει για τους κινδύνους πτώσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αν λάβετε χαμηλή βαθμολογία, αυτό να σημαίνει ότι θα σας βοηθούσε να κάνατε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας. Η Apple έχει πέντε βίντεο μικρής διαρκείας στην εφαρμογή Health με απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας.

Γιατί, όμως, πρέπει να δίνετε προσοχή στη σταθερότητα του βαδίσματός σας; Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την απώλεια ακοής, η κινητικότητά σας χειροτερεύει, επίσης, σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Τα προβλήματα δεν είναι εμφανή μέχρι να, ξαφνικά, να εμφανιστούν.