ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Internet Explorer: Τέλος εποχής για τον browser των παιδικών μας χρόνων

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer που μπαίνει στο… χρονοντούπαλο της ιστορίας!
Internet Explorer: Τέλος εποχής για τον browser των παιδικών μας χρόνων

Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια ζωής, ο Internet Explorer έγινε γνωστό από τη Microsoft ότι θα αποσυρθεί μία και καλή από την αγορά.

Συγκεκριμένα, το γνωστό πρόγραμμα περιήγησης, που σίγουρα σημάδεψε τα παιδικά χρόνια πολλών, θα πάψει να υπάρχει από τις 15 Ιουνίου 2022 και έπειτα.

Την πρώτη του εμφάνιση είχε κάνει το 1995 και ήταν ένα add-in για τα Windows 95, όντας για αρκετό καιρό το βασικό μέρος για να σερφέρει κάποιος στο διαδίκτυο.

Από τότε η Microsoft άρχισε να παρέχει αυτή τη εφαρμογή δωρεάν με τα Windows και κατάφερε να ξεχωρίσει μέχρι το 2003.

Από κει και πέρα, πολλές ήταν οι εταιρίες που έβγαλαν τους δικούς τους περιηγητές, με τις ταχύτητες να γίνονται όλο και πιο γρήγορες κάτι που επηρέασε τη δημοτικότητα του Internet Explorer.

Έτσι πρωταγωνιστές άρχισαν να γίνονται το Google Chrome, το Safari και το Mozilla Firefox, κάτι που οδήγησε σε αυτή την απόφαση από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Σίγουρα ακόμα και μετά την απόσυρση του ο Internet Explorer δεν πρόκειται να ξεχαστεί, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία.

Ενώ δεν πρέπει να κανείς να παραλείψει και τη χιουμοριστική πλευρά, αφού πολλά είναι τα memes που έχουν πρωταγωνιστή το γνωστό πρόγραμμα πλοήγησης.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ