×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κόβονται τα ESports από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


    Sportime Team

Κόβονται τα ESports από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τόμας Μπαχ μετά την δολοφονική επίθεση στη Φλόριντα άλλαξε γνώμη


Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (ESports) «βαφτίστηκαν» ως άθλημα από την ΔΟΕ, προκειμένου να τα προσθέσει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα έστω και σε πειραματικό στάδιο. Αυτό γιατί θέλουν να προσεγγίσουν την νεολαία να ασχοληθεί με το Ολυμπιακό κίνημα.

Όμως, η δολοφονική επίθεση ενός διαγωνιζόμενου σε τουρνουά στην Φλόριντα, άλλαξε μια για πάντα την σκέψη της ΔΟΕ. Ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, δήλωσε πως δεν πρόκειται να μπουν ποτέ στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, επειδή παράγουν βία και με βάση του τι συνέβη στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα ένα παιχνίδι που προβάλει την βία και τον ρατσισμό με παιχνίδια δολοφονιών. Από αυτή την άποψη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ολυμπιακά ιδεώδη και δεν μπορούμε να το κάνουμε δεκτό. Υπάρχουν αθλήματα επαφής στο πρόγραμμα, αλλά έχουν κάποιες ρίζες και έχουν σεβασμό στον αντίπαλο.

Εδώ μιλάμε για φόνους. Δε μπορούμε να βάλουμε τέτοια πράγματα στο πρόγραμμά μας», σχολίασε ο Μπαχ, με τον διοργανωτή των Ασιατικών Αγώνων, Κένεθ Φοκ να δηλώνει απογοητευμένος και να ρίχνει την ευθύνη στην δολοφονική επίθεση της Φλόριντα.

«Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Υπάρχει μεγάλο θέμα με τον έλεγχο των όπλων και την πρόσβαση σε αυτά», είπε.

 


Τελευταία Νέα