×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Νέα λειτουργία της Google Maps: Μπορείτε να δείτε τα κρούσματα κορονοϊού ανά περιοχή


Αλέξανδρος Κωτάκης

Νέα λειτουργία της Google Maps: Μπορείτε να δείτε τα κρούσματα κορονοϊού ανά περιοχή


Κορονοϊός: Μία νέα «πιασάρικη» λειτουργία προσέθεσε στις υπηρεσίες της η Google Maps.

Λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας παγκοσμίως, η Google ενέταξε στους χάρτες της μία νέα προσθήκη, η οποία ενημερώνει τους χρήστες για τα περιστατικά μόλυνσης στην περιοχή τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Στην εφαρμογή εμφανίζονται οι αριθμοί κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Για να δείτε τη νέα προσθήκη:

1. Ανοίγετε το Google Maps

2. Πατάτε πάνω δεξιά το εικονίδιο με τα τρία layers

3. Επιλέγετε το «COVID-19 Info»

Μάλιστα, υπάρχει και ένδειξη για τον ρυθμό αύξησης ή μείωσης.

Η Google αντλεί τα δεδομένα από τρεις πηγές: από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, από τους Times της Νέας Υόρκης και τη Βικιπαίδεια. Και οι τρεις πηγές παίρνουν τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από άλλους δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς.

Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως αυτό το εργαλείο δείχνει «τις κρίσιμες πληροφορίες για τον Covid σε μία περιοχή ώστε να αποφασίζετε πού θα πάτε και τι θα κάνετε».

Για κάθε περιοχή στο Maps, θα είναι ορατός ένας εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων κρουσμάτων COVID ανά 100,000 άτομα. Για να βρει κάποιος το συγκεκριμένο layer, θα πρέπει να αγγίξει πάνω δεξιά στην οθόνη, και να επιλέξει το «COVID-19 info». Διαφορετικά χρώματα στην κατηγορία βοηθούν στην αναγνώριση περιοχών με υψηλό και χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

Το layer ήταν σε καθεστώς δοκιμής νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με έναν χρήστη του Twitter με το όνομα Jane Manchun Wong. Το Google Maps διαθέτει ήδη δυνατότητες σχετικές με τον COVID-19- όπως travel trends, COVID-19 ειδοποιήσεις και COVID checkpoints στη λειτουργία πλοήγησης με αυτοκίνητο.

«Τα δεδομένα κρουσμάτων είναι ορατά σε επίπεδο χώρας για όλες τις 220 χώρες και περιοχές που υποστηρίζει το Google Maps, μαζί με δεδομένα πολιτείας, περιφέρειας, νομού και δήμου, εάν είναι διαθέσιμα» αναφέρει ο Sujoy Banerjee, product manager στο Google Maps.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ


Τελευταία Νέα