Νέο malware στο Messenger του Facebook


Sportime Team

Νέο malware στο Messenger του Facebook


Τα malware στο Messenger του Facebook δεν είναι άγνωστα. Σήμερα θα δούμε ένα νέο malware που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνει, αλλά θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Έρχεται ένα μήνυμα από επαφή φίλου που έχει προσβληθεί με κείμενο:

«Μοιάζει με εσένα?» και κάποια θολή εικόνα από βίντεο.

Οι υποψιασμένοι το αγνοούν, οι λοιποί το ανοίγουν το link κι τους οδηγεί σε ένα βίντεο στο youtube από ισπανόφωνη σειρά.

Ανοίξατε το link;

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η ομάδα του Sportime έκανε μια πρώτη ανάλυση και μελέτη και βρήκε πως το συγκεκριμένο  malware χτυπά το Messenger του κινητού. Στέλνει το ίδιο μήνυμα σε επαφές σας με σκοπό να διαδωθεί περισσότερο. Είναι ακριβώς το ίδιο, «Μοιάζει με εσένα?» και ακολουθείται από δύο emojis!

Τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς έχουν ενσωματωμένο anti-malware ή antivirus. Θα πρέπει να τρέξετε άμεσα το πρόγραμμα προστασίας. Θα δείτε πως το κινητό σας, σας ενημερώνει πως έχετε δεχθεί επίθεση και διατρέχετε κάποιο κίνδυνο. Καθαρίστε την απειλή και είστε έτοιμοι.

Αν δεν έχουμε antivirus μπορούμε με ένα κλικ να κατεβάσουμε κάποιο από το PlayStore. Το link αυτό σας οδηγεί άμεσα στη συλλογή με τα κορυφαία antivirus.

Ας δούμε σε Xiaomi πως λειτουργεί η εκκαθάριση.

Ξεκινήστε με την εκκαθάριση. Κάνετε την εκκαθάριση και μετά στο επιπλέον μενού μεταβείτε στην σάρωση ασφαλείας. Τρέξτε την ρουτίνα και καθαρίστε την εφαρμογή. Τέλος καλό, όλα καλά. Για κινητά τεχνολογίας Samsung, το Knox μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα.

Τι να κάνω αν επιμένει το malware;

Αν το malware επιμένει, τότε πρέπει να πάμε σε πιο δραστικά μέτρα. Πρώτα απ’ όλα κάνουμε απεγκατάσταση του Messenger (1). Έπειτα κάνουμε επανεκκίνηση (2) του κινητού. Με την κίνηση αυτή καθαρίζουμε το κινητό από την εγκατάσταση του Messenger (3). Τέλος, κάνουμε ξανά εγκατάσταση του Messenger.

Ελπίζω να βοηθήσαμε στην αντιμετώπιση του malware! Καλή επιτυχία και δεν ανοίγουμε ποτέ υποπτα links! Ο κόσμος είναι καλός, αλλά κάποιοι είναι αυτοί για δικούς τους λόγους θέλουν να μας βλάψουν!

Παρακάτω περιγράφουμε με εικόνες τον τρόπο εκκαθάρισης σε Xiaomi 6A. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε τις ίδιες εφαρμογές, αλλά πιστεύουμε πως θα βοηθήσει το παράδειγμα αυτό.

Xiaomi clean Messenger Facebook malware step 1

Xiaomi clean Messenger Facebook malware step 2

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras