×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Υπερυπολογιστής που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο (vid)


Sportime Team

Ο Υπερυπολογιστής που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο (vid)


Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο ο οποίος έχει την ικανότητα να μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο υπολογιστής μπορεί να ολοκληρώσει περισσότερες από 200 εκατομμύρια κινήσεις ανά δευτερόλεπτο, ενώ κοστίζει 15 εκατομμύρια λίρες.

Το όνομα αυτού SpiNnaker και λέγεται πως θα βοηθήσει τους επιστήμονες προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι νευρολογικές ασθένειες, επηρεάζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

«Ο απώτερος στόχος του έργου ήταν πάντα «να τρέχει» περίπου ένα εκατομμύριο εφαρμογές, όπως κάνει και ο εγκέφαλος σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε ο καθηγητής Steve Furber, που έχει ασχοληθεί με το έργο και συμπλήρωσε:

«Ο SpiNNaker επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβατικοί υπολογιστές. Έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά μια μηχανή που λειτουργεί περισσότερο σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο παρά σαν έναν παραδοσιακό υπολογιστή».

Να σημειωθεί πως οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια δουλεύοντας  για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του SpiNNaker, ο οποίος έχει 100 εκατομμύρια κινούμενα μέρη και έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τους νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras