Ψάχνετε τρόπο να δημιουργήστε ένα κρυφό δίσκο στα Windows για τα ευαίσθητα αρχεία σας; Η εφαρμογή Secret Disk θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Ψάχνετε τρόπο να δημιουργήστε ένα κρυφό δίσκο στα Windows για τα ευαίσθητα αρχεία σας; Η εφαρμογή Secret Disk θα σας βοηθήσει να το κάνετε με λίγα κλικ.

Κρυφός δίσκος ή αλλιώς Secret Disk. Ένα ωραίο, πολύ χρήσιμο και δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε μυστικές κρυφές εικονικές μονάδες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκρυψη των δεδομένων σας.

Μπορείτε ακόμη και να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης αυτές τις εικονικές μονάδες δίσκου.

Για να δημιουργήσετε μια μυστική κρυφή μονάδα, κάντε κλικ στο εικονίδιο συν στο κύριο παράθυρο. Ονομάστε τη μυστική σας μονάδα δίσκου, έχω ονομάσει το δίσκο μου ως «Τα Lavish’s Secrets».

Αφού δημιουργήσετε τη μονάδα δίσκου, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να την καταστήσετε ασφαλέστερη. Όποτε θέλετε να περιηγηθείτε και να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα της μυστικής μονάδας, μπορείτε να την ορίσετε από το πρόγραμμα και να το ανοίξετε χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση των Windows.

Θα παρατηρήσετε ότι η νέα μονάδα που δημιουργήθηκε θα δείξει το μέγεθός της λίγο περισσότερο, σε σύγκριση με τον πραγματικό χώρο που θα σας επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε. Ο μυστικός δίσκος μπορεί να κλείσει και να ανοιχτεί σε δευτερόλεπτα, χωρίς καμία αναστάτωση ή δυσκολίες. Το προεπιλεγμένο αλφάβητο για τη μονάδα είναι «Z», δεν μπορείτε να το αλλάξετε, καθώς είναι ένας από τους περιορισμούς της δωρεάν έκδοσης.

Ο μυστικός δίσκος δεν κρυπτογραφεί κανένα αρχείο – περιορίζει μόνο την πρόσβαση στα αρχεία σας. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο μυστικός δίσκος σας θα κλειδωθεί και θα γίνει αυτόματα αόρατος για αυτή τη διάρκεια.

Ο μυστικός δίσκος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Αυτή είναι μια τέλεια λύση αν θέλετε να αποθηκεύσετε κρυφά τα ιδιωτικά σας εργαλεία και αρχεία και να διατηρήσετε την αόρατο και ιδιωτική τους ζωή, αποκρύπτοντας τα προσωπικά σας αρχεία σε έναν μυστικό εικονικό δίσκο.