ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer από το 2022

Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια στη ζωή εκατομμυρίων χρηστών υπολογιστών, λάπτοπ, τάμπλετ και κινητών ο πιο γνωστός browser μπαίνει στο «αρχείο».
Τέλος εποχής για τον Internet Explorer από το 2022

Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια στη ζωή εκατομμυρίων χρηστών υπολογιστών, λάπτοπ, τάμπλετ και κινητών ο Internet Explorer μπαίνει στο «αρχείο».

Έτσι ο Internet Explorer, ο πιο γνωστός browser παγκοσμίως δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των Windows 10 μετά τις 15 Ιουνίου του 2022, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Microsoft.

Φυσικά το ότι η εταιρεία θα σταματήσει να τον υποστηρίζει σημαίνει, ότι δεν θα κυκλοφορεί και περιοδικές αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Internet Explorer.

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω browser που έχει φθάσει πια στην 11η έκδοσή του, είχε εμφανιστεί το 1995 μαζί με τα Windows 95 και μεταξύ 2000-2005 είχε μερίδιο αγοράς 90% έως 95% παγκοσμίως.

Ωστόσο ο Internet Explorer είχε αρχίσει να χάνει τη δημοφιλία του στα τέλη της δεκαετίας του 2000, μετά και την εμφάνιση του Google Chrome, ο οποίος ξεπέρασε τον Internet Explorer για πρώτη φορά το 2012.

Οπως αναφέρει η εταιρεία Statcounter, τον Απρίλιο του 2021 ο Chrome είχε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς περίπου 67% έναντι 11% του Mozilla Firefox, 7% του Internet Explorer, 5% του Safari της Apple και 4% του Edge.

Εξάλλου η Microsoft διευκρίνισε ότι ο αντικαταστάτης του Explorer, το πρόγραμμα Microsoft Edge, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα Windows 10, έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον Internet Explorer, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να «φορτώνουν» παλαιές ιστοσελίδες.

Επίσης η εταιρεία κολοσσός γνωστοποίησε πρόσφατα ότι θα αλλάξει και μάλιστα με «δημοκρατικές» διαδικασίες ακόμη ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της, την εξ ορισμού (default) γραμματοσειρά, που είναι η Calibri σε όλα τα προϊόντα της από το 2007.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε τους χρήστες όλου του κόσμου να ψηφίσουν για τη νέα προτιμώμενη γραμματοσειρά και η αποδεδειγμένα πιο δημοφιλής θα αντικαταστήσει την Calibri.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε απόγνωση ο Παναθηναϊκός – «Καλύψτε τους παίκτες και εμείς δεν θέλουμε τίποτα»

Φορτούνης – Ολυμπιακός: Ο κορυφαίος Έλληνας της γενιάς του δεν βάζει τα χρήματα πάνω από τον ψυχισμό του!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.