Σοβαρά προβλήματα για την TikTok, που έρχεται αντιμέτωπη με μία σοκαριστικά μεγάλη αγωγή και μπλέκει σε ένα… πόλεμο δισεκατομμυρίων.

Αντιμέτωπη με αρκετά σοβαρά προβλήματα βρίσκεται πλέον η TikTok και κινδυνεύει να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, αυτό έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθεί η πλατφόρμα, για τη συλλογή και την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ανήλικων χρηστών.

Την αγωγή αυτή την κατέθεσε η πρώην Επίτροπος της Αγγλίας για τα παιδιά, Αν Λόνγκφιλντ, για λογαριασμό εκατομμυρίων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, που πλέον κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα καταλογίζουν αυτοί που έκαναν την αγωγή ότι οι δύο εταιρείες προχωρούν στην «παράνομη επεξεργασία των πληροφοριών εκατομμυρίων παιδιών» και να απαιτούν τη διαγραφή των προσωπικών στοιχείων που έχουν αντληθεί.

Όπως αναφέρεται, για κάθε παιδί που έχει την εφαρμογή από το 2018 και μετά, μπορεί να έχουν προχωρήσει οι εταιρείες σε συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων προς όφελος άλλων.

Εάν οι ενάγοντες δικαιωθούν, το οικονομικό πλήγμα θα είναι μεγάλο για την εταιρεία, δεδομένου ότι εκτιμάται πως περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και δυνητικά δικαιούνται αποζημίωση χιλιάδων λιρών.

«Πίσω από τα διασκεδαστικά τραγούδια και τους διαγωνισμούς χορού βρίσκεται κάτι πολύ πιο απαίσιο. Το TikTok είναι μια υπηρεσία συλλογής δεδομένων που υποκρύπτεται από ένα λεπτό πέπλο μέσου κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε η TikTok.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, η μητρική εταιρεία του TitTok, ByteDance κατέβαλε πρόστιμο ύψους 5,7 εκατ. δολαρίων το 2019 στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για την διευθέτηση καταγγελίας ότι η Musical.ly, την οποία η ByteDance αγόρασε και μετονόμασε σε TikTok, συνέλεγε παράνομα πληροφορίες για ανήλικους χρήστες. Ήταν η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί για περίπτωση παραβίασης του απορρήτου παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Viral: O πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ (vid)