×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Το ακουστικό που ακούει…τις σκέψεις σου (vid)


Σία Ανδρικάκη

Το ακουστικό που ακούει…τις σκέψεις σου (vid)


Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να μπορείς να ακούς τις σκέψεις των άλλων –χωρίς όμως εκείνοι να ακούν τις δικές σου,να σημειώσω- και πόσες φορές αναρωτήθηκες αν αυτό ποτέ θα ήταν δυνατό…Τελικά ίσως και να είναι.

Ίσως πια το να διαβάσει κάποιος τις σκέψεις μας δεν είναι και τόσο φανταστικό ενδεχόμενο, αλλά είμαστε πιο κοντά σε μία τέτοια πραγματικότητα απ’όσο περιμένουμε.
Ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα φορητό ακουστικό , το AlterEgo, το οποίο όταν το φορά κάποιος μπορεί πραγματικά να ακούσει τις λέξεις που ακούτε εσείς στο κεφάλι σας.

Το ακουστικό λειτουργεί με τη μέτρηση των μικροσκοπικών νευρομυϊκών σημάτων που δημιουργούμε όταν σκεφτόμαστε.

Ένα ισχυρό λογισμικό παίρνει έπειτα αυτά τα σήματα και τα μεταφράζει σε λέξεις που στη συνέχεια στέλνονται είτε σε υπολογιστή ως εντολή, είτε σε άλλο άτομο.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο δοκιμές,η πρώτη τους επέτρεψε να ελέγξουν τηλεοπτική συσκευή σκεπτόμενοι απλά τις οδηγίες.

Η δεύτερη δοκιμή ήταν ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακή, με έναν ερευνητή να σκέφτεται τις κινήσεις του στο σκάκι και ο υπολογιστής να τις πραγματοποιεί.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ο υπολογιστής είχε επιτυχημένο ρυθμό μετάφρασης των σκέψεων κατά 92%.

Ο στόχος των ερευνητών τώρα, είναι να δημιουργήσουν ένα σύστημα τόσο γρήγορο και ευαίσθητο ώστε δύο άτομα να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς να μιλάνε ούτε να γράφουν.

Δείτε το βίντεο:Τελευταία Νέα