Το Samsung Galaxy A51 ξεπέρασε όλα τα τηλέφωνα Android το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές


Μιχάλης Μπακάλης

Το Samsung Galaxy A51 ξεπέρασε όλα τα τηλέφωνα Android το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές


Το Samsung Galaxy A51 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις Android τηλέφωνο στον κόσμο το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με μια έκθεση της Strategy Analytics την Τετάρτη. Έξι εκατομμύρια πουλήθηκαν, δίνοντάς ένα μερίδιο αγοράς περίπου στο 2%.

Το Xiaomi Redmi 8 ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές τηλέφωνο Android παγκοσμίως, σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, με μερίδιο αγοράς 1,9% το πρώτο τρίμηνο. Tο Samsung Galaxy S20 Plus βρισκόταν στην τρίτη θέση με μερίδιο 1,7%, ως το “μοναδικό μοντέλο super-premium που εμφανίζεται στην πρώτη κατάταξη”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Strategy Analytics, Neil Mawston.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εφαρμογή που… μεταφέρει αντικείμενα από τον πραγματικό κόσμο στον υπολογιστή

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone έφτασαν τα 275 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, όπως δήλωσε η διευθύντρια της Strategy Analytics, Linda Sui, με το Android να αντιπροσωπεύει το 86% της αγοράς.

Το Galaxy A51 πωλείται περίπου για 370€ . Η αγορά τηλεφώνων Android «κυριαρχεί όλο και περισσότερο στα πιο προσιτά μοντέλα», λέει η Strategy Analytics.

“Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν μειώσει τις επιδοτήσεις τα τελευταία χρόνια και με πολλές χώρες να πέφτουν σε ύφεση μετά τον ιό , οι καταναλωτές smartphone παγκοσμίως γίνονται όλο και περισσότερο σκεπτικοί στις τιμές και αναζητούν νέα μοντέλα Android που προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση”.  Ο Juha Winter, αναπληρωτής διευθυντής της Strategy Analytics, δήλωσε. “Το Android μπαίνει σε μια νέα εποχή μετά την premium.”

Χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.5″ – 1080×2400 pixels

Φωτογραφική μηχανή: 48MP – 2160p

RAM και Chipset: 4-8GB RAM – Exynos 9611

Μπαταρία: 4000mAh – Li-Po


Sportime Extras