ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα βάζουμε εμφύτευμα με NFC τσιπάκι στο χέρι και θα κάνουμε ανέπαφες πληρωμές – Δείτε πώς

Την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω εμφυτευμάτων NFC θα έχουν πλέον οι καταναλωτές σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο.
Θα βάζουμε εμφύτευμα με NFC τσιπάκι στο χέρι και θα κάνουμε ανέπαφες πληρωμές - Δείτε πώς

Το τσιπάκι εμφύτευμα θα βρίσκεται κάτω από το δέρμα του χρήστη και θα του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές.

Από αλλού το περίμεναν οι λάτρεις των «Black Mirror» καταστάσεων και από αλλού τους ήρθε. Τα «πρώτα» επίσημα τσιπάκια λοιπόν έρχονται με την μορφή «καρτών πληρωμής».

Το εμφύτευμα Walletmor θεωρείται πλήρως ασφαλές για την υγεία των χρηστών καθώς πληροί όλα τα πρότυπα «βιοσυμβατότητας» ISO 10993. Το τσιπάκι δεν θα περιέχει μπαταρία και θα είναι συνδεδεμένο με prepaid λογαριασμό.

Τι ακριβώς είναι το εμφύτευμα και πώς θα λειτουργεί

Το μικρό τσιπάκι έχει το μέγεθος μιας πινέζας με πάχος μόλις μισό χιλιοστό. Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα και ένα μεταλλικό περίβλημα που λειτουργεί ως κεραία. Όλα αυτά θα βρίσκονται μέσα σε ένα βιοπολυμερές βιοσυμβατό περίβλημα. Το βιοπολυμερές παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς και χρησιμοποιείται ευρέως στη ιατρική.

Η εταιρία που ανέπτυξε την τεχνολογία ισχυρίζεται ότι το τσιπάκι είναι μία παθητική συσκευή και δεν δημιουργεί κανενός τύπου ραδιοκύματα. Ενεργοποιείται μόνο όταν χρησιμοποιείται για κάποια πληρωμή. Οι διευκρινήσεις της εταιρίας αναφέρουν προς κάθε καχύποπτο ότι είναι αδύνατο τα εμφυτεύματα Walletmor να χρησιμοποιηθούν ως μέσω παρακολούθησης ή ως κάτι παραπάνω από πληρωμές.

Δείτε ακόμα
Τσιπάκι ανιχνεύει τον κορονοϊό πριν τα συμπτώματα 

Η εισαγωγή του εμφυτεύματος κάτω από το δέρμα πραγματοποιείται από γιατρούς.  Η διαδικασία χαρακτηρίζεται ανώδυνη και έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις οδηγίες για την χρήση του εμφυτεύματος:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ