Θέατρο Πέτρας: Μπορεί μία μουσική παράσταση να λειτουργήσει ως έναυσμα ψυχοθεραπευτικής αυτό-ανάλυσης;

Αυτό το στοίχημα επιχειρούν να κερδίσουν οι συντελεστές της «Φωτεινής Σκιάς», μιας μοναδικής ροκ μουσικο-θεατρικής παράστασης, που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Πέτρας την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, στις 9.30μμ.

Ξαφνικά συνέβησαν όλα! Επικοινώνησαν ηλεκτρονικά ύστερα από μια στιγμή παρόρμησης. Δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι  που ξεκίνησαν να ζήσουν τον «Ψηφιακό Έρωτα». Οδήγησαν την επικοινωνία τους «Πέρα από τα όρια των ορίων». Εκείνος κατάφερε να φωνάξει: «Με τρόμαξες» Εκείνη κατάφερε να κραυγάσει ότι την ήθελαν όλοι «Πρώτη, πάντα πρώτη». Δεν αρκέστηκαν στην συμβατική επικοινωνία και έστειλαν  «Το Νοερό μήνυμα».  Εκείνη του κατέθεσε «Το Κλειδί»  και εκείνος της πρόσφερε «Τα Μαγικά δεκάλεπτα». «Αμέσως μετά»  τίποτα δεν ήταν πια ίδιο, συνειδητοποιώντας ότι «Τα Χέρια που μιλούν» δεν χτυπούν. Πέτυχαν την πιο γρήγορη αυτό-ανάλυση δημιουργώντας ένα τραγούδι:  την «Φωτεινή Σκιά».

Οι ψυχές των ανθρώπων, ακόμα και την εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, αναζητούν αενάως να απελευθερώσουν την «Κυτταρική ματιά» τους.  Αυτή που φωτίζει ολοκάθαρα τις σκιές της θλίψης, της αγωνίας και του φόβου. Τα ροκ ηχοχρώματα, οι στίχοι και τα κείμενα, αγκαλιάζονται από τις μελωδίες του βιολιού, του πιάνου και της φλογέρας, με στόχο το πιο πιθανό-απίθανο: Να φωτίσουμε τις σκιές μας μέσα σε μία παράσταση, σαν το κβαντικό άλμα της προσευχής και του έρωτα.

Η «Φωτεινή Σκιά» παρουσιάζεται από μια μουσική παρέα, δεμένη από καρδιάς και από πενταγράμμου: Σπύρος Κυβέλλος στην ακουστική κιθάρα, σύνθεση, στίχοι και συγγραφή των κειμένων, Αλέξανδρος Γρυπάρης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννης Πολυακταρίδης στο μπάσο, Τάκης Τσονόπουλος στα τύμπανα, Νίκος Λούπης στη φλογέρα,  Νίκος Παπαντώνης στην κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, Μελίνα Γαλανού στο βιολί, Χριστίνα Χαλδέζου στα φωνητικά, Βασίλης Πανταζόπουλος στο πιάνο και στην ενορχήστρωση.  Ερμηνεύουν: η Ελπίδα Μεταξά και ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος.

Στην παράσταση «Φωτεινή Σκιά» του θεάτρου Πέτρας, στις 18 Ιουλίου, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του ομώνυμου διπλού CD που κυκλοφορεί από την General Music Greece.

Αγοράστε online τον απόλυτο οδηγό για το Euro 2020

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Ο Σάκης έστειλε μήνυμα στη μέλλουσα πεθερά του!

Ευγενία Σαμαρά: Δείτε πώς είναι σήμερα το κορίτσι του Ράδιο Αρβύλα

Πετρούλα Κωστίδου: Αγνώριστη η κοπέλα που έλεγε τον καιρό στο Star