Τουρκία: Τον έπιασαν στο νοσοκομείο λίγο πριν πουλήσει το νεφρό του

Σάλος στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη πως ένας Καμποτζιανός πήγε να πουλήσει το νεφρό του και τον έπιασαν στο νοσοκομείο!

Πραγματικά απίστευτο είναι αυτό που σκαρφίστηκε ένας Καμποτζιανός στην Τουρκία καθώς αποφάσισε να πουλήσει το νεφρό του κάτι που οδήγησε στη σύλληψη του μέσα στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες του Τμήματος Καταπολέμησης Λαθρεμπορίας Μεταναστών και Συνοριακών Πυλών της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ενημερώθηκαν ότι δύο αλλοδαποί υπήκοοι ήθελαν να κάνουν μεταμόσχευση οργάνων προκειμένου, ο ένας να πουλήσει το νεφρό του και ο άλλος να το αγοράσει!

Οι δύο τους μάλιστα, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις μεταμόσχευσης οργάνων σε διαφορετικά νοσοκομεία χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια.

Το σχέδιο τους όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς η Αστυνομία συνέλαβε τους υπόπτους, των οποίων οι ταυτότητες ταυτοποιήθηκαν και αφορούσαν έναν δότη νεφρού από την Καμπότζη, έναν Ινδό υπήκοο που μεσολάβησε στο εμπόριο οργάνων και έναν λήπτη νεφρού από τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό μέσο «tv100» σύλληψη τους μάλιστα έγινε εντός της ιδιωτικής κλινικής στην οποία είχαν σχεδιάσει να κάνουν την επέμβαση ενώ από τα άτομα αυτά κατασχέθηκαν διαβατήρια και 5 κινητά τηλέφωνα.

Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας έχουν δει και περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη συμφωνία που προέβλεπε την πώληση του νεφρού έναντι 50.000 δολαρίων.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που τους βαραίνουν σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, είναι το εμπόριο οργάνων και ιστών αλλά και η πλαστογραφία επίσημων εγγράφων.