ΑΕΚ: Λιβάια, Ολιβέιρα, μπακ και στόπερ


Τάσος Καπετανάκος

ΑΕΚ: Λιβάια, Ολιβέιρα, μπακ και στόπερ


Η ΑΕΚ βρίσκεται με πολλά ανοιχτά μέτωπα, παρότι βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου και τελειώνει η μεταγραφική περίοδος.

Οι ημέρες προχωρούν και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δυο εβδομάδες πλέον και στην ΑΕΚ εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. Φαίνεται πως ήρθε ωστόσο η στιγμή που θα έχουμε ξεκαθαρίσματα σε σημαντικά κεφαλαία.

Ποια είναι αυτά; Τα συμβόλαια των Μάρκο Λιβάια και Νέλσον Ολιβέιρα και η απόκτηση δεξιού μπακ.

Ο Παναγιώτης Κονέ φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθείαν και των τριών παραπάνω θεμάτων κι αν δεν έχουμε κάποια ανατροπή στο τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζουμε τα πάντα… Κι αν θα ανανεώσουν οι δυο παίκτες και ποιος θα είναι ο εκλεκτός για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Λιβάια δείχνει να έχει αλλάξει στάση τον τελευταίο καιρό και φέρεται να πιέζει, οσο μπορεί, τον ατζέντη του ώστε να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ και να ανανεώσει. Η πρόταση της διοίκηση (τέσσερα χρόνια με συνολικές απολαβές 4 εκατ. ευρώ) εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και όλα είναι ανοιχτά. Το χέρι του στη φωτιά δεν μπορεί να το βάλει κανείς για το ποια θα είναι τελικά η έκβαση αυτής της υπόθεσης, ωστόσο ενώ πριν λίγο καιρό ο Λιβάια έδειχνε να απομακρύνεται από την ΑΕΚ, εδώ και μερικά 24ώρα έρχεται πιο… κοντά. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ολιβέιρα. Όλα λοιπόν είναι ανοιχτα. Οσον αφορά τον δεξιό μπακ ο Κονέ συζητάει με τρεις παίκτες και ο ένας είναι ο Λαλά, ενώ υπάρχει πιο πίσω και η περίπτωση του Τούντορ. Σήμερα κιόλας θα έχει τελικές συζητήσεις ο τεχνικός διευθυντής και δεν θα αργήσει να καταλήξει στον εκλεκτό…

Πάντως χθες μετά το τέλος του ματς τόσο ο Μάρκο Λιβάια όσο και ο Νέλσον Ολιβέιρα μίλησαν για τις επαφές που έχουν με τη διοίκηση της ΑΕΚ για τα νέα συμβόλαια, αλλά δίχως να μπουν σε λεπτομέρειες. Ο Κροάτης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν μιλά με άλλη ομάδα, παρά μόνο με την Ενωση.

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θέλει και θα αποκτήσει δεξί μπακ τις επόμενες ημέρες. Όμως δείχνει να έχει ανάγκη και για την απόκτηση ενός στόπερ. Μπορεί στην ΠΑΕ να τονίζουν πως προτεραιότητα αποτελεί η προσθήκη δεξιού μπακ (παραμένει ψηλά ο ακριβός Λαλά) και μόνο, ωστόσο ως το τέλος των μεταγραφών όλα είναι ανοιχτά και για την απόκτηση ενός στόπερ. Ο Κονέ έχει τσεκάρει ποδοσφαιριστές και για το κέντρο άμυνας. Θυμίζουμε ισως έχουμε και κάποια αποχώρηση από τους αμυντικούς που είναι στο ρόστερ, με τον Χνιντ να λέγεται από την πλευρά του πως ίσως φέρει πρόταση. Και η αλήθεια είναι ότι το όνομα του Ογκνιεν Βράνιες είναι πάντα στην λίστα της Ενωσης για την θέση του κεντρικού αμυντικού.

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras