FEATURED

Basket League: Η χρονιά των απογοητεύσεων

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη ανάλυση των 5 ομάδων που ολοκλήρωσαν την αγωνιστική τους δράση τότε σίγουρα θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Basket League: Η χρονιά των απογοητεύσεων

Για πέντε ομάδες η Basket League ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία για τα νέα αγωνιστική περίοδο είναι αυτό που τους απασχολεί.

Βεβαίως στην Basket League δε θα βρίσκεται σίγουρα ο Ηρακλής καθώς υποβιβάστηκε και ολοκλήρωσε μια σεζόν μέσα στην απογοήτευση. Φταίει σε κάτι η ομάδα γι’ αυτό το μπάχαλο; Αναμφίβολα, όχι! Έτσι κι αλλιώς δε μπορείς να κατηγορήσεις προπονητές ή παίκτες όταν συμβαίνουν «σημεία και τέρατα» κι αναγκάζονται να «χρεωθούν» τα λάθη άλλων.

Ο Ηρακλής στην Α2 λοιπόν μετά από μια χρονιά πολύ δύσκολη. Με βαθμούς να αφαιρούνται και να επιστρέφονται (εκκρεμεί μια απόφαση του ΑΣΕΑΔ που πλέον δεν αλλάζει τίποτα) με απεργίες παικτών στη διάρκεια της χρονιάς, με προπονητές να αλλάζουν, με παίκτες να πηγαινοέρχονται και στο τέλος με μια ηρωική προσπάθεια να αναζητείται τρόπος υπέρβασης.

Προσπάθησαν οι παίκτες; Αναμφισβήτητα!

Η συνολική εικόνα του Ηρακλή, όμως (όχι αγωνιστικά μόνο) δεν ήταν η ενδεδειγμένη κι αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας εκτός από τους πλέον «θερμοκέφαλους».

Τα θετικά εντοπίζονται στην εξαιρετική σεζόν του Κωνσταντίνου Παπαδάκη κατά κύριο λόγο που μαζί με τον Δημήτρη Σταμάτη μπορούν να βρουν μια καλύτερη ομάδα στη νέα σεζόν. Ο Φίλλιος και ο Πετανίδης επίσης είναι αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις.

Ο Ιωνικός Νίκαιας πέρασε επίσης μια παράξενη σεζόν με πολλά ανεβοκατεβάσματα και κυρίως με την «ταραχή» στο ιδιοκτησιακό που μέχρι να τακτοποιηθεί έβαλε σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη της ομάδας.

Το ότι ηρέμησαν, βρήκαν τις λύσεις παρά τις μαζικές διαρροές, άλλες αναπόφευκτα (πχ Χουγκάζ και Τζέρμαν) κι άλλες λιγότερο αναμενόμενες (Γόντικας, Αθηναίου και Σεγκούρα) κατάφεραν να παραμείνουν στην Basket League ασφαλώς και συνιστά επιτυχία. Όχι όμως ότι η σεζόν ήταν καλύτερη από πέρυσι.

Στα συν η επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη που έδωσε οντότητα στην ομάδα, η έλευση του ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ Ντάνιελ Χάμιλτον αλλά και το γεγονός ότι για ακόμα μια χρονιά ο Ιωνικός κατάφερε να αξιοποιήσει δύο ελληνόπουλα: Τον Ιωσήφ Κολοβέρο και τον Νίκο Αρσενόπουλο που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και σήκωσαν βάρος τεράστιο. Κι επίσης στα «συν» η προώθηση του Άγγελου Τσίκληρα σε πρώτο ρόλο που βέβαια λύνει και για την επόμενη σεζον τουλάχιστον το θέμα του προπονητή στον Ιωνικό.

Ο Απόλλωνας Πάτρας στην επιστροφή του στην Basket League κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικά νωρίς την παραμονή του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Νίκος Βετούλας παρουσίασε μια πολύ «επιθετική» ομάδα, γεμάτη ενέργεια που ανέδειξε μάλιστα τον Γιώργο Τσαλμπούρη ο οποίος έφτασε στις πρώτες θέσεις των σκόρερ στο πρωτάθλημα. Καλές επιλογές ξένων, εμπιστοσύνη σε Έλληνες παίκτες, ωραίο μπάσκετ και προφανώς ο Απόλλωνας είναι μια από τις ομάδες που σίγουρα μπορείς να πεις ότι έβαλαν «συν» στην παρουσία τους.

Η πρώτη μεγάλη απογοήτευση στη φετινή Basket League αναλογικά με την περσινή πορεία είναι το Λαύριο

Από τη δεύτερη θέση πέρυσι, εκτός πλέι οφ φέτος και μάλιστα αν είχε χάσει κι εκείνον τον αγώνα στη Νίκαια από τον Ιωνικό, πιθανότατα θα έμπαινε και σε άλλα σενάρια, πιο δυσάρεστα. Ξέρουμε: Δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να έχεις απόλυτη επιτυχία στις επιλογές των ξένων. Ούτε και είναι εύκολο για το Λαύριο να παίζει κάθε χρόνο τελικούς καθώς σίγουρα αυτό που έγινε πέρυσι δεν επαναλαμβάνεται.

Το θέμα όμως είναι ότι το Λαύριο δεν έπαιξε καθόλου καλό μπάσκετ (σε γενικές γραμμές) και η αποχώρηση του Χρήστου Σερέλη το βάζει αναγκαστικά σε μια νέα εποχή. Οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη χρονιά.

Βεβαίως η κορυφαία απογοήτευση της σεζόν ήταν ο ΠΑΟΚ!

Αντικειμενικά, το ρόστερ του δεν είναι για να βρεθεί εκτός πλέι οφ. Κι επίσης αντικειμενικά, ο ΠΑΟΚ είχε απλώς κάποιες αναλαμπές αλλά μπάσκετ της προκοπής δεν έπαιξε. Ο Άρης Λυκογιάννης έδειξε πολύ μπερδεμένος και δε μπορούσε να βρει λύσεις ενώ η ομάδα ήταν σαν «παλιό φορτηγό» που αγκομαχά στον ανήφορο.

Πολλές φορές είχε έλλειψη ενέργειας κι «επιθετικότητας» ενώ πολλούς αγώνες τους πήρε με ηρωικό τρόπο. Τελικά έμεινε εκτός πλέι οφ για δύο ήττες στον πόντο από το Περιστέρι αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και να περνούσε, πάλι δε θα έλεγε κάποιος ότι η χρονιά πέτυχε!

Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ήταν κακή! Και σίγουρα χειρότερη της περσινής.

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τελειώνει η υπομονή

ΑΕΚ: Τελειώνει η υπομονή

Στενεύουν τα περιθώρια για ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η λέξη που δεν λένε για τον Kωνσταντέλια!

ΠΑΟΚ: Η λέξη που δεν λένε για τον Kωνσταντέλια!

Το διάστημα απουσίας του Κωνσταντέλια φωτογραφίζει θλάση, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν λένε ακριβώς πιο είναι το πρόβλημα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Περίμενε να έχει ήδη κληθεί για ανανέωση!

ΑΕΚ: Περίμενε να έχει ήδη κληθεί για ανανέωση!

Ο Γκατσίνοβιτς, όπως αναφέρει σε συμπαίκτες του, περίμενε να έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Από τους ελάχιστους «παλιούς» που έχει κερδίσει τον Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Από τους ελάχιστους «παλιούς» που έχει κερδίσει τον Μπενίτεθ!

Από τους λίγους που βρήκε στον Παναθηναϊκό ο Μπενίτεθ και είναι θετικός στην παραμονή του ο Ισπανός, είναι ο Αλμπάν Λαφόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Η δικαίωση με τους Έλληνες και οι υποψήφιοι για τον τελικό!

Διαιτησία: Η δικαίωση με τους Έλληνες και οι υποψήφιοι για τον τελικό!

Μια χαρά κύλησαν και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας με τους Έλληνες διαιτητές. Οι υποψήφιοι για τον τελικό. Φαβορί και αουτσάιντερ.

Ποδόσφαιρο
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Επιβεβαίωση και με την ανανέωση του Μάνταλου!

ΑΕΚ: Επιβεβαίωση και με την ανανέωση του Μάνταλου!

Στις 19 του περασμένου Δεκέμβρη, το Sportime αποκάλυψε ότι ΑΕΚ και Μάνταλος συμφώνησαν για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπέος: Γι’ αυτό δεν δίνει εισιτήρια στον Άρη!

Μπέος: Γι’ αυτό δεν δίνει εισιτήρια στον Άρη!

Μόνο… 10 προσκλήσεις έδωσε ο Μπέος στην ΠΑΕ Άρης. Ο λόγος που δεν πήραν εισιτήρια οι κιτρινόμαυροι.

Ποδόσφαιρο