Ελληνοτουρκικά: Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέβασε βίντεο με τον Ερντογάν να τραγουδάει στομφωδώς για την Ιερουσαλήμ.

Ελληνοτουρκικά: Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ανέβασε βίντεο που δείχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τραγουδάει με στόμφο για την Ιερουσαλήμ.

Το συγκεκριμένο βίντεο όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κοστίδης, έχει τον τιτλοφορείται “Τρομοκρατία του Ισραήλ” και έχει hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ.

Οι στίχοι που τραγούδησε ο Τούρκος πρόεδρος είναι: «Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!»

Το βίντεο είναι σκηνοθετημένο με παραδοσιακή τουρκική μουσική. Όμως σε πολλές φωτογραφίες εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του αιώνα.

Τότε τόσο η Παλαιστίνη όσο και η Ιερουσαλήμ τελούσαν υπό Οθωμανική κατοχή. Οπότε ίσως προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις της γείτονας χώρας με τους Άραβες.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάνει συζητήσεις με τον ομόλογο του της Παλαιστίνης αλλά και αυτό που είναι επικεφαλής που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, την οποία η Αμερική την θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Παρόλα αυτά ο Ερντογάν δεν επικοινώνησε με τους αξιωματούχους τους Ισραήλ.

Για το όλο θέμα αξίζει αναφοράς πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατείχε την Ιερουσαλήμ και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής από το 1516 έως το 1917. Μετά τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον έλεγχό της και ανακήρυξε το Ισραήλ ανεξάρτητο κράτος.

Survivor διαρροή 12/5: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αυτή η ομάδα κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας!

ΕΛΑΣ: Κλείνει στις 16:00 ο σταθμός του Φαλήρου λόγω της φιέστας στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ