×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

HΠΑ: Διαψεύδει ο Αμερικανός πρέσβης ότι ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών


Διονύσης Αντωνέλλος

HΠΑ: Διαψεύδει ο Αμερικανός πρέσβης ότι ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών


ΗΠΑ: Διάψευση μέσω Twitter από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, αναφορικά με δημοσιεύματα που ήθελαν την Αμερική να ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Ο κ. Πάιατ διαβεβαίωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποβάλλουν προτάσεις όπως αυτή του ανεφέρετε εδώ (σ.σ στο δημοσίευμα)».

«Αυτή δεν είναι η φύση της συμμαχίας μας. Όπως έχω πει συχνά, μια ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα είναι το ενδιαφέρον της Αμερικής.»

«Οι Αμερικανοί έχουν μια πρόταση η οποία είναι βολική για την ίδια την Τουρκία, να απομακρύνουν και οι δύο χώρες από την περιοχή όπλα «Πρώτου Πλήγματος». Και είναι βολική λύση για την Τουρκία διότι τέτοια όπλα (και η ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα του Αιγαίου τέτοιο όπλο θεωρείται) έχει να αποσύρει κυρίως η Ελλάδα.

»Σε αυτή την περίπτωση θα βλέπαμε νησιά με τα οποία πραγματικά έχει πρόβλημα η Τουρκία, όπως η Σκύρος, να μειώνουν το «στρατιωτικό αποτύπωμα» το οποίο είναι και πολύ ισχυρό στο συγκεκριμένο νησί.

»Πρέπει να σημειωθεί όμως κάτι σημαντικό. Αυτή η πρόταση θα έχει μια αξία, ειδικά για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αν η Τουρκία παραμείνει στην Δύση. Στην περίπτωση που ο επεκτατισμός της γίνει εργαλείο στα χέρια Ρωσίας και Ιράν, η Άγκυρα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ θα αφήσουν «καμμένη γη» στην Τουρκία, και η Ελλάδα θα γίνει χώρα «Πρώτης Γραμμής» και τότε τα όπλα όχι μόνο δεν θα αποσυρθούν αλλά θα ενισχυθούν και για άλλες ανάγκες.», ανέφερε εκτός των άλλων το viadiplomacy.gr.

ΗΠΑ:

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Ένοπλες Δυνάμεις: Τρελό σενάριο για F-16 Block 60 στην Ελλάδα – Άλλο επίπεδο

NATO: Φωτογραφία με ελληνικό και ισπανικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο

Ρωσία: Έφτιαξαν ραντάρ φωτονίων που καθιστά την τεχνολογία stealth άχρηστη

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα