Ο Σπανούλης προκάλεσε… δονήσεις για Last Dance!


Νίκος Μπουρλάκης

Ο Σπανούλης προκάλεσε… δονήσεις για Last Dance!


Μετά το φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης δεν είπε «ευθέως»  το… ναι αλλά δεν είπε και όχι στο ενδεχόμενο  να ξαναπαίξει στην Εθνική ομάδα. Και να τον δούμε, δηλαδή, με τη «γαλανόλευκη» αρχικά στο προολυμπιακό τουρνουά προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της Ελλάδας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τον ίδιο θα είναι ιδανικό ένα restart ώστε να δοθεί και το… κατάλληλο τέλος με την Εθνική: Σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και όχι μετά από ένα Eurobasket, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015. Τότε είχε ανακοινώσει ο Σπανούλης ότι σταματά από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μετά το… ψηστήρι του Ρικ Πιτίνο, δείχνει τουλάχιστον να σκέφτεται την επιστροφή του. Το αν θα είναι ο Ρικ Πιτίνο προπονητής της Εθνικής, πάντως, κατά τη γνώμη μας είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Προχωράμε όμως…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού λοιπόν σκέφτεται να αναθεωρήσει την προ πενταετίας απόφασή του και να επιστρέψει για έναν Last Dance στην Εθνική ομάδα. Κι αμέσως πυροδοτήθηκαν σενάρια καθώς ούτε ο Ζήσης αλλά ούτε και ο Μπουρούσης φέρονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο δικής τους επιστροφής.

Ο Ζήσης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα στις 24 Μαϊου του 2016. Ο Μπουρούσης σχετικά πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 7 Φεβρουαρίου 2020. Πιθανότατα λοιπόν αν υπάρξει αυτός ο Last Dance να μην είναι μόνος του ο Σπανούλης. Εκτός κι αν ο θόρυβος αποδειχθεί… καπνός χωρίς φωτιά. Ή υπερβολικός ενθουσιασμός.

Φυσικά πρόκειται για τρία στελέχη της χρυσής γενιάς του 2005. Που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Εθνική ομάδα και φυσικά χωράει… μεγάλη κουβέντα το όλο ζήτημα. Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει- όπως προαναφέραμε- την πρόκληση ενός «Last Dance» ή η περίπτωση του Σπανούλη είναι ξεχωριστή λόγω της προσωπικότητας και της ηγετικής του παρουσίας, που θα «δέσει» απόλυτα με την κλάση και το επίπεδο του MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο; Ή μήπως τελικά, υπάρχει πολύς θόρυβος χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε πως έχουν ακριβώς τα δεδομένα; Θα δείξει…


Sportime Extras