«Όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει», είναι σαν να είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε σε εκπομπή πως «κουράστηκε» να ασχολείται με τους ανεμβολίαστους!

«Όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει», είναι σαν να είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε σε εκπομπή πως «κουράστηκε» να ασχολείται με τους ανεμβολίαστους!

Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη της ανύπαρκτης πειθούς της κυβέρνησης, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε ότι… «κουράστηκε» με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί!

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας και αδιαφορίας, προβαίνοντας σε αδιανόητες δηλώσεις που προσβάλλουν τον λαό.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής απίστευτα, σχολιάζοντας με φανερή οργή το θέμα του εμβολιασμού:

«Προσωπικά, κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα! Πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται. Όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα. Δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο! Κουράστηκα! Δεν υπάρχει να κάνει το κράτος κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα. Τα έχει κάνει όλα!».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που μας συνήθισε εδώ και δύο χρόνια να βγαίνει με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να εκτοξεύει απειλές και τρόμο προς τους πολίτες, μάλλον «κουράστηκε» να κάνει ακόμα και αυτό. Μόνο που οι Έλληνες πολίτες δεν ψηφίζουν πολιτικούς για να τους λένε… «δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο», λες και κάνει… χάρη στον λαό ο Άδωνις που ασκεί τα καθήκοντά του.

Στη πολιτική και μάλιστα όταν είσαι υπουργός, δεν υπάρχει θέμα «κούρασης». Βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση για να εξυπηρετείς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού (υποτίθεται). Αν ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνηση κρίνουν πως το συμφέρον του λαού είναι να εμβολιαστεί, τότε είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν ακατάπαυστα γι’ αυτό.

Και πάλι η καραμέλα της ατομικής ευθύνης

Με σοβαρή ενημέρωση, με πειθώ, με παρουσίαση όλων των επιστημονικών απόψεων, με διαφάνεια. Ακριβώς ότι δεν έχει κάνει ως τώρα η κυβέρνηση δηλαδή, που προτιμά να ακολουθεί τη στρατηγική του εκβιασμού, των τιμωριών και της μονόπλευρης πληροφόρησης.

Και ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε λέγοντας:

«Από εδώ και μπρος ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Σου λέει: θέλω να εμβολιαστώ ή δεν θέλω. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε κόσμο στα σπίτια του, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα».

O Άδωνις Γεωργιάδης αντί να παραδεχθεί τη παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, ρίχνει τις ευθύνες σε μερίδιο του λαού που τον ψήφισε για να κάθεται σήμερα στην υπουργική καρέκλα και να λέει… «κουράστηκα». Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» επιστρέφει και πάλι.

Ισχυρίζεται πως η αγορά και το κράτος έκλεισε λόγω… των πολιτών και όχι λόγω της κυβέρνησης που εφάρμοσε το σκληρότερο lockdown της Ευρώπης, με τραγικά αποτελέσματα.

Κατά τον κ. Γεωργιάδη οι… πολίτες φταίνε που η κυβέρνηση κατέστρεψε τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, που έστειλε την αγορά στον πάτο, που κατέστρεψε τη σχολική χρονιά, που έκανε φύλλο και φτερό το σύνταγμα ισοπεδώνοντας την ισονομία και την ισοπολιτεία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα συνεχίσει να λέει «κουράστηκα» ο υπουργός, όταν θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο.

Βγαίνει υπουργός της κυβέρνησης και το μόνο που έχει να πει είναι πως… «δεν μπορεί να ασχοληθεί άλλο» και «όποιος εμβολιαστεί». Όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει δηλαδή. Τέτοια πολιτική παρακμή…