×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σαν σήμερα 31 Ιουλίου ο Πύρρος Δήμας γίνεται χρυσός


Sportime Team

Σαν σήμερα 31 Ιουλίου ο Πύρρος Δήμας γίνεται χρυσός


Σαν Σήμερα 31 Ιουλίου, ακούγεται η φράση «κάτσε κάτω απ’ τη μπάρα». Σύντομα για χάρη της… παραμιλάει μία ολόκληρη χώρα.

Ο Πύρρος Δήμας κατακτά το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό του στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Με το κατόρθωμά του να συνοδεύει στα ιστορικά κιτάπια εκείνο της Βούλας Πατουλίδου στους Αγώνες που έγιναν στην πόλη της Καταλονίας.

Ο Δήμας κατάφερε να πετύχει ανάλογο αποτέλεσμα τέσσερα χρόνια αργότερα στην Ατλάντα (11996), αλλά και το 2000 στο Σίδνεϊ.

Ο Πύρρος Δήμας έγινε ο μοναδικός Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία συνεχόμενα χρυσά κι ένα χάλκινο, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε χρυσά μετάλλια.

Στην κατηγορία των 83 κιλών, ο Δήμας σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, ενώ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 213 κιλά στο επολέ ζετέ.

Η παρουσία του στην Αθήνα το 2004 ως σημαιοφόρου της Ολυμπιακής Ομάδας επισφραγίζει την εμβληματική θέση του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Σαν Σήμερα 31 Ιουλίου, άλλες σημαντικές ειδήσεις:

  • Ο Μάικλ Φελπς κερδίσει την κούρσα των 200 μέτρων πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και με αυτό το χρυσό μετάλλιο γίνεται ο αθλητής με τα περισσότερα στην ιστορία των Αγώνων (19, τα 15 χρυσής απόχρωσης).
  • Ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα το 1960, κερδίζοντας την ΑΕΚ με 2-1.
  • Ο Αντώνης Αντωνιάδης αφήνει την Ξάνθη για τον Παναθηναϊκό (1968), με αντίτιμο 650.000 δραχμών. Στην πορεία του με το «τριφύλλι» θα αναδειχθεί πέντε φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.Τελευταία Νέα