Αντίστροφα μετράει η Εθνική ομάδα για να πάρει μέρος στην 1η κατηγορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Κλουζ Ναπόκα 19-20 Ιουνίου.

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δυσκόλεψε την κατάσταση δίνοντας τη διοργάνωση στην πόλη της Ρουμανίας.

Η αποστολή αναμένεται να φύγει αεροπορικώς την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου το πρωί με πτήση της Aegean από Αθήνα για Βουκουρέστι.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη για ενοικίαση πούλμαν, όμως προκρίθηκε η λύση, λόγω του μεγάλου ταξιδιού οδικώς, να γίνει εσωτερική πτήση. Τελικά το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ομάδα θα πάει αεροπορικώς από τη ρουμανική πρωτεύουσα στο Κλουζ Ναπόκα.

Έτσι, οι Έλληνες πρωταθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν δύο ημέρες και να μπουν στους αγώνες το Σαββατοκύριακο.

Εκπλήξεις στην ομάδα σε σχέση με όσα έγραψε το Sportime με βάση το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, δεν φαίνεται να υπάρχουν. Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας προσανατολίζεται, όπως όλα δείχνουν, μόνο σε αναπληρωματικό στα 4×400μ. τον Σπύρο-Ηλία Δουκατέλη αντί του Δημήτρη Λεβαντίνου.

Ένα ερωτηματικό υπήρχε για την Κλαούντια- Ελένη Πόλακ, που έκανε μαγνητική για ένα πρόβλημα που έχει, αλλά φαίνεται πως θα ακολουθήσει κανονικά την ομάδα.

Σε ότι αφορά τους προπονητές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα συνοδεύσουν την ομάδα η Ιωάννα Σιώμου, ο Γιώργος Πομάσκι, ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης, ο Κώστας Βογιατζάκης, ο Παναγιώτης Συμεωνίδης, ο Σταύρος Καρρές, ο Κωστής Παπαμαρκάκης, ο Γιώργος Μποτσκαριώβ και πιθανότατα και ο Μανώλης Καραγιάννης.

Κάποιοι που «κόπηκαν» από αυτή την αποστολή, αναμένεται να είναι συνοδοί στην ομάδα για τους Βαλκανικούς Αγώνες το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου. Άλλωστε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, σε όσους ειδικά κυνηγούν το ράνκινγκ, δίνει περισσότερους βαθμούς στην αξιολόγηση.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, ο οποίος έχει «δεσμούς» με την πόλη, αφού σπούδασε στο Κλουζ Ναπόκα. Επίσης, θα συνοδεύσει την ομάδα ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.