Οι Τουρκικές αρχές, προχωρούν στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος!

Τουρκία: Ο κ. Βαρυθυμιάδης βρίσκεται ακόμη στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και σε νέα επικοινωνία που είχε μαζί του το Thestival.gr, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επρόκειτο να μεταβεί στη Τουρκία ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, για να παραστεί στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας. Όμως οι Τουρκικές αρχές τον σταμάτησαν αποτρέποντας του την είσοδο και κλείνοντας τον στο κρατητήριο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου, που συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους.

Πρόκειται για άλλη μια αισχρή πρόκληση από πλευράς Τουρκίας με σαφέστατη συμβολική σημασία, καθώς ο κ. Βαρυθυμιάδης αγωνίζεται συστηματικά για τη διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Αυτή η ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δυναμιτίζει τις όποιες διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ευρωπαϊκή κοινότητα και πάνω απ’ όλα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ελληνική πλευρά.

Ο Νίκος Δένδιας οφείλει να δώσει μια δυναμική απάντηση σε αυτή τη πρόκληση, πέρα από τις τυπικούρες των διαβημάτων.

Άλλα και να υπάρξει επιτέλους μια ριζική αλλαγή στάσης στην πολιτική ενδοτισμού που κυριαρχεί στην Ελληνική πλευρά.

Δεν μπορεί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση να αφήνει Τούρκους ΥΦΥΠΕΞ και ΥΠΕΞ, υπό το πρόσχημα «ιδιωτικών επισκέψεων», να κάνουν ανενόχλητοι «περιοδεία» σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, να συναντούν ψευτομουφτήδες, να κάνουν συνεντεύξεις τύπου μέσα στη χώρα μας και φιέστες στα προξενεία τους, και ταυτόχρονα οι Τούρκοι να συμπεριφέρονται σε προέδρους ομοσπονδιών μας, σαν να είναι εγκληματίες!

Μόνο και μόνο επειδή παλεύουν για ένα δίκαιο αίτημα, που δεν βολεύει το ψευδο-αφήγημα των Τούρκων. Δηλαδή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.