GOSSIP

Ανούκ, μπάλα και τραμπάλα (photos)

Η Ανούκ παίζει ποδόσφαιρο και κάνει να αναστενάζουν τα γκολπόστ και τα δοκάρια να σπάζουν.
Ανούκ, μπάλα και τραμπάλα (photos)

Η Ανούκ Χούγκενταϊκ παίζει ποδόσφαιρο και κάνει να αναστενάζουν τα γκολπόστ και τα δοκάρια να σπάζουν.

Ποιος είπε ότι οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο θυμίζουν κάτι ανάμεσα στον Θανάση, τον Βρούμπαχλο που έχει τη καντίνα: «Το σάντουιτς, το κοτόπουλο και η γυναίκα θέλουν χέρι» στο λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας και τον Παναή, τον Μπουλκουμέ που έχει το ψαράδικο: «Ντάρι, ντάρι, ντάρι ντάρι μας κουτσουλώσανε οι γλάροι» στο Κουκουνάρι Εβρου.

Αυτά είναι αρλούμπες.

Ο Ιάκωβος Χατζηαθανασίου και ο Νίκος Πατσιαβούρας

Μεταξύ μας, βέβαια θα παραδεχτούμε κάτι…

Αυτή είναι μια προσέγγιση που κάποτε περιείχε μια δόση αλήθειας διότι όλοι θυμόμαστε στα νιάτα μας τις φίλες μας που έπαιζαν μπάλα στην γειτονιά να φέρνουν κομματάκι στον Ιάκωβο Χατζηαθανασίου και τον Νίκο Πατσιαβούρα, αλλά πλέον αυτά είναι παρελθόν.

Πολλά από τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο και δη επαγγελματικό είναι φωτιά και λαύρα.

Τα κάλλη τους θα τα ζήλευαν και μοντέλα και το εντυπωσιακό παρουσιαστικό τους κάνει τα γκολπόστ να αναστενάζουν και τα δοκάρια να σπάζουν.

Και επειδή αποδείξεις δεν θέλει μόνο η εφορία, θέλουν και οι άπιστοι Θωμάδες, ιδού η πιο τρανή απόδειξη για το πόσο έχει… ομορφύνει το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Καλύτερο παράδειγμα από την Ανούκ Χούγκενταϊκ δεν υπάρχει.

Ο Γιάννης Γκούμας, ο μασαζοκορσές και οι γίγαντες Πρεσπών

Η Ολλανδέζα είδε το πρώτο φως της ημέρας στην πόλη Βέρντεν στις 6 Μαΐου του 1985. Όταν ήταν μικρή της άρεσε το ποδόσφαιρο.

Δεν ξέρουμε αν είχε δει πουθενά τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Γιάννη Γκούμα, αλλά ξέρουμε ότι της άρεσε η μπάλα και όχι η τραμπάλα.

Στα 12 της πήρε μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου το «Geef Nooit Op» (μην μας ρωτήσετε, τι σημαίνει αυτό διότι τα ολλανδικά μας φτάνουν μέχρι τον «Γιόχαν Κρόιφ», τον «Αγιαξ» και το γάλα «Μικρή Ολλανδέζα»).

Εκεί όποιος κέρδιζε μπορούσε να κάνει πράξη την επιθυμία του. Χαζή ήταν, πάντως…

Καλύτερα να πήγαινε σε κάνα από τα κορυφαία ελληνικά τηλεοπτικά σόου που δίνουν καλύτερα δώρα τύπου: έναν μασαζοκορσέ, μια κρέμα για την αλωπεκίαση, 34 σακιά φασόλια γίγαντες Πρεσπών και μια αλοιφή για το πουρί της λεκάνης.

Ξεφύγαμε όμως και επιστρέφουμε εις το ψητό.

Η Ανούκ ζήτησε να γραφτεί στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Ουτρέχτης.

Και η επιθυμία της έγινε πράξη. Από εκεί και μετά την κέρδισε για πάντα το ποδόσφαιρο.

Οι κουνιοτράμπαλοι και η πουτίγκα του Γιορκσάιρ

Η παίκτρια που έπαιζε και ως σέντερ μπακ και αμυντικό χαφ, μετακόμισε από την Ολλανδία το 2011 και πήγε στην Αγγλία για να παίξει στην Μπρίστολ Σίτι Ακάντεμι. Εκεί έμεινε ελάχιστα.

Δεν ξέρουμε τι έφταιξε. Ισως επειδή οι Αγγλοι είναι κομματάκι κουνιοτράμπαλοι…

Ισως επειδή τρώνε κάτι αρλούμπες τύπου Πουτίγκα του Γιορκσάιρ…

Ισως επειδή βρέχει εκεί 364 μέρες τον χρόνο και την 365η βγαίνει ο ήλιος για 3 δευτερόλεπτα και ξαναγυρίζει στο σπίτι του…

Ξέρουμε όμως, ότι γύρισε πάλι στην Ουτρέχτη και μετά το 2012 έκανε το «μπαμ» και πήγε στον μεγάλο Αίαντα. Όχι, της Σαλαμίνας βόδια. Τον Αγιαξ.

Ο θηλυκός Παπασταθόπουλος

Από εκεί ξαναγύρισε στην Αγγλία και έπαιξε στην Αρσεναλ.

Τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο δεν τον πρόλαβε εκεί.

Γενικά δεν πρόλαβε να κάνει πολλά, διότι έπαιξε μόλις 1 παιχνίδι με την γυναικεία ομάδα των Λονδρέζων και ξαναπήγε στον Αγιαξ, όπου έπαιζε ως το 2017 οπότε και σταμάτησε τη καριέρα της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανούκ, μπάλα και τραμπάλα (photos)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέφανος Σύριγγας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.