Βιομηχανία πορνό: Προτάσεις και συμβουλές για γυρίσματα στο Χόλιγουντ!


Sportime Team

Βιομηχανία πορνό: Προτάσεις και συμβουλές για γυρίσματα στο Χόλιγουντ!


Χόλιγουντ: Έναν απροσδόκητο σύμμαχο φαίνεται ότι βρήκε, καθώς οι παραγωγοί προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα των γυρισμάτων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών εν μέσω κορονοϊού.

Ο σύμμαχος αυτός δεν είναι άλλος από τη βιομηχανία πορνό, που φαίνεται ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων σε σχέση με άλλους τομείς.

Ήδη, στο Λος Άντζελες, η βιομηχανία εφαρμόζει το δικό της σύστημα εξετάσεων και βάση εδομένων από την περίοδο του 1990 για να προστατεύονται οι ηθοποιοί στη διάρκεια της επιδημίας του HIV/AIDS.

Σε αυτό το σύστημα στηρίζεται σήμερα, προκειμένου να αναπτύξει πρωτόκολλα για την παραγωγή ροζ ταινιών εν μέσω πανδημίας.

«Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να μιλάμε για τον Covi-19, νιώθαμε πολύ καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε εμπειρία στη διενέργεια εξετάσεων στον χώρο μας καθώς και στην ιχνηλάτηση των επαφών και στην διακοπή της παραγωγής», δήλωσε στο Reuters ο Μάικ Στάμπιλε, εκπρόσωπος της ένωσης Free Speech Coalition, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην αμερικανική βιομηχανία των ταινιών πορνό.

Αν και ο κορoνοϊός είναι διαφορετικός τύπος απειλής, η βιομηχανία κατάλαβε άμεσα πώς πρέπει να εργαστεί και τι μέτρα έπρεπε να εφαρμόσει για την προστασία των εργαζομένων.

Τα πρωτόκολλα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στο τέλος της περιόδου του 1990 όταν ένας ηθοποιός ταινιών πορνό παρουσίασε πλαστά αποτελέσματα της εξέτασης για τον HIV και μόλυνε πολλούς συναδέλφους του.

Η πρώην πορνοστάρ και νυν σεξολόγος Σάρον Μίτσελ έχει ιδρύσει μια κλινική στην οποία πλέον οι ηθοποιοί ταινιών πορνό υποχρεούνται να εξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μεταφέρονται σε μια βάση δεδομένων, από την οποία ενημερώνονται οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες για το ποιός ηθοποιός είναι υγιής και επομένως διαθέσιμος να εργαστεί.

Όπως εξηγεί ο Στάμπιλε, ο κορωνοϊός, ο οποίος μεταδίδεται ευκολότερα, συνιστά ένα πιο σύνθετο πρόβλημα. Ωστόσο, η βιομηχανία πορνό είναι ανοιχτή να συνεργαστεί με τα μεγάλα χολιγουντιανά στούντιο και να μοιραστεί την τεχνογνωσία της.

«Οι προκλήσεις για τον χώρο του αθλητισμού, για το Χόλιγουντ και για την βιομηχανία του πορνό είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα μπορούμε να διδαχτούμε ο ένας από τον άλλον», είπε.

Τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, τα τηλεοπτικά δίκτυα και ενώσεις που εκπροσωπούν τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες εξετάζουν εδώ και εβδομάδες τρόπους για την επανέναρξη των παραγωγών που όμως θα παρέχουν ταυτόχρονα προστασία σε όλους τους συμμετέχοντες, από τους ηθοποιούς και τις μακιγιέζ ως τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά συνεργεία.

Ανάμεσα στις ιδέες που εξετάζονται είναι να μπαίνουν σε καραντίνα όλα τα μέλη του συνεργείου για το διάστημα των γυρισμάτων, να υπάρχει η παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα γυρίσματα, να λαμβάνεται η θερμοκρασία σώματος των συντελεστών κάθε 12 ώρες και να αντικατασταθούν οι κομπάρσοι και οι σκηνές με πολυκοσμία από πλάνα που θα γυρίζονται με υπολογιστή, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και με πηγές της βιομηχανίας.

Πρώτα αναμένονται να ξεκινήσουν τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και σε χώρες όπως η Ισλανδία, η Δανία και η Τσεχία, όπου γίνεται το γύρισμα πολλών ταινιών του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν πολλά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια, αλλά και οι προθέσεις ηθοποιών και σκηνοθετών να ταξιδέψουν, δεδομένου του ότι η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: protothema.gr


Sportime Extras