Φίγκο

Ο παλαίμαχος σταρ του ποδοσφαίρου είχε κοντέψει να πάθει απανωτά εμφράγματα όταν κυκλοφόρησε μια ροζ βιντεοκασέτα στην οποία φερόταν να πρωταγωνιστεί η κόρη του, Ντανιέλα, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι το… ρεσιτάλ ηθοποιίας έδινε Αυστραλέζα μοντέλα

Δεν ξέρουμε αν ο Λουίς Φίγκο και η Σουηδέζα σύζυγός του και τέως μοντέλο, Ελεν Σβέντιν μεγάλωσαν με μαθήματα γαλλικών και πιάνου την κόρη τους, Ντανιέλα. Μπορεί να την μεγάλωσαν, βέβαια και με μαθήματα σουαχίλι και μπαγλαμά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ξέρουμε, όμως, ότι ο Πορτογάλος παλαίμαχος σταρ του ποδοσφαίρου, έριχνε το ένα γαλλικό μετά το άλλο και έσπαγε από μπαγλαμάδες και μπουζούκια μέχρι μπαλαλάικες και σιτάρ πριν καιρό όταν κυκλοφόρησε μια ροζ βιντεοκασέτα στην οποία φερόταν να πρωταγωνιστεί η κόρη του.

Ντανιέλα Φίγκο

Οι ντομάτες του Εστορίλ

Ο μπαμπάς Φίγκο έγινε κόκκινος σαν πορτογαλική ντομάτα του Εστορίλ. Η Ελεν Σβέντιν έγινε σαν παγοκολόνα των βουνών της Στοκχόλμης. Η δε κόρη, πάντως, επέμενε ότι το Οσκαρ Ηθοποιίας δεν της ανήκει, διότι πολύ απλά δεν ήταν εκείνη που πρωταγωνιστούσε στα ανασκελομπρούμητα που έδιναν κι έπαιρναν στην εν λόγω ταινία και γενικώς δεν ήταν εκείνη που έκανε τα αίσχη στην βιντεοκασέτα.

Ντανιέλα Φίγκο

Τα κοντοβράκια και ο Τσακαλώτος

Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς της Ντανιέλα πείστηκαν, διότι η κόρη τους δεν ήταν σουρλουλού και γενικώς ήταν κορίτσι χαμηλών τόνων. Ηταν εις βάρος της, βέβαια, το γεγονός ότι αντί να ασχοληθεί με κατιτίς σοβαρό (π.χ. να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και να γίνει συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου ή να σπουδάσει ψυχολογία και να προσπαθήσει να κάνει ψυχανάλυση στους καλεσμένους της Αννίτας Πάνια στο «Ε») προτίμησε να γίνει μοντέλο, αλλά αυτό το προσπερνάμε. Η Ντανιέλα Φίγκο έγινε μοντέλο, ακολουθώντας την ρήση: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Οχι, δεν έγινε ποδοσφαιριστής, διότι δεν θα της πήγαιναν τα κοντοβράκια και τα παπούτσια με τις τάπες. Ακολούθησε τον δρόμο της μητέρας της και γι’ αυτό ασχολήθηκε κι αυτή με το μόντελινγκ.

Ντανιέλα Φίγκο

Φίγκο: Το τίναγμα του κουραμπιέ

Η θυγατέρα του Φίγκο έλεγε και ξαναέλεγε ότι δεν ήταν εκείνη που στην βιντεοκασέτα έκανε τα μύρια όσα και έκανε ακόμα και την Τσιτσιολίνα και τις σταρ των ταινιών του Σειρηνάκη να μοιάζουν μπροστά της με ανύπαντρες γεροντοκόρες δασκάλες που η πιο μεγάλη αμαρτία τους ήταν ότι τίναζαν τον κουραμπιέ πριν τον φάνε.

Η Ντανιέλα Φίγκο έλεγε ότι στο επίμαχο βίντεο ήταν απλά μια ξετσίπωτη τσαχπινοπιπίνα που της έμοιαζε.

Η Ντανιέλα φώναζε ότι η αλήθεια θα λάμψει, αλλά ουδείς την πίστεψε. Εδώ δεν πίστευαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο τότε που έλεγε ότι ήταν άσπιλος τίμιος και πιο διάφανος κι από κρύσταλλο Βοημίας.

Φίγκο: Η πέτρα του σκανδάλου και το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου

Τελικά η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Η κόρη του Φίγκο είχε όντως δίκιο. Άλλη ήταν η πέτρα του σκανδάλου και μάλιστα όντως έμοιαζε με την Ντανιέλα. Στην επίμαχη ταινία εκείνη που έδειχνε πως το τρίβουν το πιπέρι, πως ξαρμυρίζουν τον μπακαλιάρο και πως παστώνουν την ρέγκα ήταν μια Αυστραλέζα μοντέλα.

Ο λόγος για την Σάρα Κόχαν, που ήταν βίος και πολιτεία και η πιο σοφτ φωτογραφία της θα έκανε ακόμα και τον Δαλάι Λάμα να αφήσει μαλλί χαίτη-λασπωτήρα, να πετάξει αυτό το πορτοκαλί φόρεμα – κελεμπία που φοράει και να βάλει πουκάμισο φισφιριλέ «Valentino» και τζιν με σχισίματα όχι «Dolce and Gabbana» αλλά «Bolce and Για Αλλον Χτυπάει η Καμπάνα» από την Αγία Βαρβάρα.