Φώτης Μεταξόπουλος: Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο σπουδαίος χορευτής, χορογράφος και χοροδιδάσκαλος.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο σπουδαίος χορευτής, χορογράφος και χοροδιδάσκαλος.

Φώτης Μεταξόπουλος: Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο σπουδαίος χορευτής, χορογράφος και χοροδιδάσκαλος.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος κλήθηκε να μιλήσει για την εθνική σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη και η αλήθεια είναι ότι προέβη σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Αρχικά αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας, όπου η αείμνηστη ηθοποιός χόρευε πάνω σε ένα τραπέζι.

«Ήμασταν όλοι μαζεμένοι σε κάποιο κέντρο, ενώ εγώ κρατούσα μια κιθάρα. Ανεβάσαμε την Αλίκη σε ένα τραπέζι να χορέψει. Είχε τα χέρια σηκωμένα δεξιά και αριστερά.

Κάτω από το ποντίκι υπάρχει ένα κρέας που κρέμεται όταν μεγαλώνουμε. Από εκεί φαίνεται η ηλικία. Κατά την εξέλιξη του γυρίσματος, εγώ την παρατηρούσα.

Η Αλίκη τότε μεγάλωνε και άρχισε να κουνιέται το κρέας στα χέρια της. Μόλις το είδα αυτό φώναξα στην κάμερα ‘στοπ’ διακόπτοντας το γύρισμα.

Της λέω ‘Αλίκη, έλα πάμε μέσα’. Και την πηγαίνω στον καθρέφτη. Της ζητάω να σηκώσει τα χέρια της και να κάνει την ίδια κίνηση του χορευτικού στον καθρέφτη.

‘Παναγιά μου, τι είναι αυτό; Τι να κάνω;’, μου λέει. Σοκαρίστηκε. ‘Δεν θα έχεις τα χέρια σου λυγισμένα. Θα τα τεντώσεις λίγο προς τα επάνω, γιατί όταν τα τεντώσεις και κάνεις την ίδια κίνηση θα εξαφανιστεί το κρέας, που φαίνεται άσχημα’.

Δοκιμάζει την κίνηση που της υπέδειξε και αμέσως με αγκαλιάζει και με φιλάει. Από τότε η Αλίκη, ό,τι κι αν έκανε με συμβουλευόταν. ‘Να το κάνω αυτό ή να μην το κάνω’, μου έλεγε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό και την τελειομανία της αγαπημένης ηθοποιού: «Η Αλίκη ήταν τελειομανής και πρόσεχε πολύ. Έπρεπε να είναι όλα στην εντέλεια. Να είναι αψεγάδιαστη και βαμμένη. Αν δεν ήταν έτοιμη, δεν σηκωνόταν για το γύρισμα.

Είχε σταματήσει πολλές φορές το γύρισμα επειδή δεν ήταν ευχαριστημένη με τη λήψη της. Όταν δεν μπορούσε να κάνει τα βήματα που της έδινε, σε πολλά χορευτικά που κάναμε, προσπαθούσα να της βάζω βήματα πιο απλά για να μπορεί να τα κάνει.

Όταν χόρευε σου έδινε την εντύπωση ότι το αισθανόταν, το αγαπούσε και το έκανε με πάθος. Έτσι κέρδιζε η Αλίκη και στο τραγούδι και στον χορό και ως ηθοποιός».

Παράλληλα ο Φώτης Μεταξόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό με την ηθοποιό Ρίκα Διαλυνά, όπου η αγαπημένη σε όλους μας Αλίκη, φοβόταν να μην την επισκιάσει.

Συγκεκριμένα η Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν είδε τη Ρίκα Διαλυνά με ένα κοντό μπλουζάκι, το οποίο ήταν γεμάτο με πέρλες, έφτιαξε και εκείνη ένα αντίστοιχο φόρεμα προκειμένου να μην «κλέψει την παράσταση».

«Ήθελε να την καλύψει. Είπε στον σκηνοθέτη Σκαλενάκη να προσθέσει μια σκηνή που θα έκανε υπόκλιση. Έφτιαξε ένα φουστάνι από πάνω μέχρι κάτω όπως της Ρίκας, για να πουν ‘πω πω, τι είναι αυτό που φοράει η Αλίκη’.

Ποιος θα θυμόταν το μπλουζάκι της Ρίκας με το φουστάνι που έφτιαξε η Αλίκη. Για να φανεί το ρούχο αυτό που ήταν μαύρο έπρεπε να κουνηθεί. Στην υπόκλιση πώς θα κουνηθεί;

Ένα κοριτσάκι της φέρνει μια ανθοδέσμη και κάνει υπόκλιση, έτρεμε ολόκληρη. Όσο έτρεμε, το φόρεμα κουνιόταν και έλαμπε. Αυτή η γυναίκα πρόσεχε πάντα τον εαυτό της, αλλά και μήπως της ‘φάει’ κάποια άλλη τη λάμψη».