×

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ολιβέιρα: Έτριζαν οι σουμιέδες και οι βατήρες των καταδύσεων


    Στέφανος ΣύριγγαςΗ πρωταθλήτρια των καταδύσεων, Ινγκριντ Ολιβέιρα έγινε πρωταγωνίστρια σε ένα από τα καυτά σκάνδαλα της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων όταν έδιωξε την συναθλήτριά της από το δωμάτιό τους, επειδή… πήγαινε το κουπί με τον πρωταθλητή του κανό Πέδρο Γκονσάλβες

Δεν ξέρουμε αν κάθε φορά που τα βραζιλιάνικα κανάλια κάνουν αναφορά στην πρωταθλήτρια των καταδύσεων, Ινγκριντ Ολιβέιρα, ρίχνουν παράλληλα σε βίντεο εκείνη την μυθική σκηνή από την ελληνική ταινία: «Αχ, αυτή η γυναίκα» μου, όπου η θρυλική Σαπφώ Νοταρά έλεγε την επική ατάκα: «Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα»! Ξέρουμε όμως, ότι η 23χρονη Βραζιλιάνα καταδύτρια όντος είχε κάνει το δωμάτιό της να μοιάζει με τα Σόδομα και τα Γόμορρα σε ένα από τα πιο καυτά σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολιβέιρα

H Σία Λιαροπούλου, η συμπεθέρα και η Τατιάνα Στεφανίδου

Ας πάμε όμως, τον χρόνο πίσω. Όχι τότε που η η Σία Λιαροπούλου μεσουρανούσε με την μυθική εκπομπή της «Τα μυστικά της αγάπης». Εκείνη η εκπομπή ντε, που έβγαινε η Πόπη από το Νευροκόπι και έλεγε ότι έπιασε επ’ αυτοφώρω τον άνδρα της, τον Θρασύβουλο να κάνει σουτ ευθύβολο στην εστία της τρίτης ξαδέλφης, της συμπεθέρας της κουμπάρας της, του πετούσε τελάρα με λάχανα μέσα στο στούντιο και τον αποκαλούσε: «Κοπρίτη και σεξομανή». Ούτε τότε που ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου έλεγε: «Βλαχάρα και τελευταία» την κριτή του FameStory Δάφνη Μπόκοτα και η παρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου χαμογελούσε με σαρδόνιο και χαρούμενο ύφος επειδή ήξερε πως τα μηχανάκια της ABG θα χτυπούσαν κόκκινο.

Πιροσκί στα Καλύβια και βατήρας 10 μέτρων της Ολιβέιρα 

Σε πιο κοντινά χρόνια θα πάμε. Οποιος είπε: «Δεν πάμε καλύτερα για πεϊνιρλί στα Ταμπούρια ή για πιροσκί στα Καλύβια» είναι εγκάθετος και θέλει να μας αποσπάσει την προσοχή. Οπότε δεν θα τσιμπήσουμε (ούτε το πιροσκί, ούτε το πεϊνιρλί) και προχωράμε.

Θα πάμε στο 2016 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ινγκριντ Ολιβέιρα και η Τζιοβάνα Πεντρόσο ήταν το δίδυμο της Βραζιλίας το οποίο όλοι περίμεναν να φέρει στην χώρα μια μεγάλη διάκριση και πιθανότατα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα των καταδύσεων από βατήρα 10 μέτρων.

Ολιβέιρα

Το πήγαινε και το γράμμα και το κουπί του κανό

Η Τζιοβάνα ήταν τότε 20 Μαΐων. Αντί να ασχολείται με τον αθλητισμό άντε και πολιτισμό, ασχολούνταν με το… κανό του Πέδρο Γκονσάλβες και… πήγαινε μαζί του όχι το γράμμα αλλά το κουπί.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 2015. Εκείνη την μοιραία μέρα η Ινγκριντ και ο Πέδρο άρχισαν τις διπλές κουπιές στο δωμάτιο της. Όλα καλά μέχρι εκεί. Ελα όμως, που την άλλη μέρα η Ινγκριντ και η συγκάτοικός της και συναθλήτριά της Τζιοβάνα Πεντρόσο έγιναν πρώτα θέμα σε όλα τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, που ανέφεραν ότι η Ολιβέιρα είχε κάνει… έξωση στην Πεντρόσο από το δωμάτιό τους για να μπορέσει να της δείξει ο Γκονσάλβες πως το… τρίβουν το κανό (με αδιάβροχο βερνίκι ντε).

Η καλντεριμιτζού, το φανάρι και το δοξάρι και η Ολιβέιρα

Το ωραίο είναι ότι εκείνη την μέρα (την επόμενη από το… ξεμάτιασμα που έκανε ο Γκονσάλβες στην Ολιβέιρα, εκείνη και η Πεντρόσο είχαν αγώνα. Το βραζιλιάνικο ζευγάρι των καταδύσεων πνίγηκε σαν πήγε στον πάτο σαν σαλαγκιά με την οποία πιάνουμε τα καλαμάρια και είδαν τα πλακάκια της πισίνας ανάποδα. Ηρθαν 8ες σε 8 ζευγάρια! Τελευταία καικαταβυθισμένες.

Ολιβέιρα

Η Ολιβέιρα άκουσε πολλά από τότε. Το τι «τσόκαρο» και «ξεμπουρμπουλίστρα» την ανέβαζαν, τι «παρδαλή» και «καλντεριμιτζού ελαφρών ηθών» την κατέβαζαν.

Σε μια συνέντευξή της παραδέχτηκε ότι όντως ένα βράδυ έβγαλε τα μάτια και τα ρούχα της με τον Πεντρόσο. Είπε όμως, ότι αυτό δεν έγινε την παραμονή του αγώνα, αλλά έγινε μια άλλη μέρα. Το ωραίο είναι ότι είπε ότι εκείνο το βράδυ δεν έδιωξε από το δωμάτιο την συγκάτοικό της. Ανέφερε ότι η Πεντρόσο ήταν εκεί. Τι έκανε εκεί; Κρατούσε το φανάρι ή το δοξάρι και έπαιζε βιολί; Κανείς δεν το έμαθε ποτέ αυτό…

Η Ολιβέιρα, πάντως, δεν έχει παρατήσει τις καταδύσεις. Συνεχίζει ακάθεκτη, παραμένει πολύ μεγάλο όνομα του αθλήματος στη Βραζιλία και γυμνάζεται να δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.