Σμιθ στο Sportime: «Να κερδίζουμε και μακριά από τη Λήμνο»


Μαντώ Καψάλη

Σμιθ στο Sportime:  «Να κερδίζουμε και μακριά από τη Λήμνο»


Ο Ήφαιστος Λήμνου ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου κράτησαν απόρθητο το κάστρο τους κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας και ο Τζέρι Σμιθ τόνισε στην έντυπη έκδοση του Sportime ότι στόχος του Ηφαίστου είναι να κερδίζει και μακριά από το νησί. 

-Είσαι ένας από τους παίκτες- «κλειδιά» του Ηφαίστου. Θεωρείς τον εαυτό σου ως ηγέτη της ομάδας;

«Νιώθω καλά με τον εαυτό μου και η αυτοπεποίθηση μου είναι ανεβασμένη.  Θέλω να βελτιώνομαι και σε κάθε αγώνα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μου σε ότι κάνω. Όποτε ο κόουτς με «ρίχνει» στο παρκέ θέλω να ακολουθώ πιστά αυτά που λέει.  Άμα χρειαστεί να πάρω σημαντικές αποφάσεις την ώρα του αγώνα για ένα σουτ ή για μια άμυνα, φυσικά και θα το κάνω».

-Τελικά το γήπεδο σας είναι η δύναμη σας;

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Θα είναι δύσκολο κάποιος να μας κερδίσει στο σπίτι μας. Μέχρι στιγμής στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε παίξει με δύσκολες ομάδες, όπως με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Θέλουμε να κερδίζουμε και μακριά από τη Λήμνο και είμαι σίγουρος πως θα γίνει και αυτό! Είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Προμηθέα κι αυτό ήταν κάτι που μας ευνόησε τελικά γιατί ήμασταν πιο έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη Λήμνο;

«Είναι όμορφο νησί, ήσυχο. Περνάω πολύ χρόνο με την οικογένεια μου, μετά πάω για προπόνηση και μετά χαλαρώνω. Αυτή είναι μια τυπική ημέρα μου στο νησί. Οταν  πήγα στη Λήμνο ήταν έτσι όπως το φανταζόμουν! Πριν πάμε στο νησί με είχαν προετοιμάσει για το πώς θα είναι και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον».

-Για τη Λήμνο είναι κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό. Η τοπική κοινωνία πως σας αντιμετωπίζει;

«Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και μας έχει δείξει πολύ αγάπη.  Απολαμβάνουν το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η ομάδα στο νησί και μας στηρίζουν. Σε κάθε αγώνα το γήπεδο γεμίζει και αυτό μας δίνει και εμάς περισσότερη ενέργεια, να τους ικανοποιήσουμε και εμείς με τη σειρά μας».


Sportime Extras