Δρακόπουλος: «Συζήτησα με Αμερικανό επενδυτή για να πάρει τον Ηρακλή»


Στέφανος Σύριγγας

Δρακόπουλος: «Συζήτησα με Αμερικανό επενδυτή για να πάρει τον Ηρακλή»


Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Θεόδωρος Δρακόπουλος, μίλησε για όλα στον «Metropolis 95,5», αναφέρθηκε στον Ντένι Λεονίδη, τον ποδοσφαιρικό «γηραιό» και φυσικά για το μπασκετικό τμήμα για το οποίο αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από Αμερικανό επενδυτή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θεόδωρος Δρακόπουλος στον «Metropolis 95,5»:

Αρχικά για τις κινήσεις που έγιναν και τους στόχους είπε: «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε αξιόλογοι στην παρουσία μας στο πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα αν μπορέσουμε να μπούμε στην 4αδα θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Στην Ευρώπη όσο περισσότερο προχωρήσουμε τόσο καλύτερο και ωφέλιμο θα είναι για την ομάδα γιατί θα αποκτήσει άλλη αίγλη».
«Πολύ μεγάλο πλήγμα η απουσία κόσμου»

Για την απουσία του κόσμου λόγω κορωνοϊού και τις στοχευμένες κινήσεις: «Δυστυχώς βλέπω ότι θα είναι πολύ μεγάλο πλήγμα η απουσία του κόσμου. Ο Ηρακλής περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα παίρνει μεγάλη δύναμη από τον κόσμο του. Μετά από ένα χρόνο έχουμε αποκτήσει πολύ καλύτερη εμπειρία στο Πρωτάθλημα. Φέτος ήμασταν πιο οργανωμένοι, αλλά κινηθήκαμε γρήγορα γιατί ξεκινάμε τον Σεπτέμβρη στο BCL. Κλείσαμε το ρόστερ για να χτιστεί η ομάδα, σε απόλυτη συνεννόηση με τον κ. Ζιάγκο. Οι ομάδες γίνονται από τους προπονητές, όχι από τους προέδρους. Δεν μπαίνω στο τεχνικό κομμάτι, δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις για τους παίκτες, αλλά για τα οικονομικά».

Δρακόπουλος: «Στο μπάσκετ δεν βγάζεις λεφτά, μόνο βάζεις»

Για το αν τον φοβίζει το τοπίο στο ελληνικό μπάσκετ: «Εμείς πέρσι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες, είχαμε τα λιγότερα έσοδα. Το πλήγμα ήταν μικρότερο. Σίγουρα μπαίνει το χέρι στην τσέπη. Στην Ελλάδα στο μπάσκετ δεν βγάζεις λεφτά, μόνο βάζεις. Στο ποδόσφαιρο σε μια ομάδα στην Super League με τα έσοδα από τηλεοπτικά εισιτήρια, μπορείς να βγάλεις χρήματα. Φέτος παρ’ όλο ότι ακούγονται ότι το Πρωτάθλημα δεν θα είναι καλό, προσωπικά διαφωνώ γιατί μικραίνει η ψαλίδα και το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο».
Για το αν αντιλήφθηκε πως αλλάζει θετικά το όνομα του Ηρακλή στον χώρο του μπάσκετ: «Υπήρξε ένα πολύ θετικό συναίσθημα από το εξωτερικό για τον Ηρακλή, για την πόλη, το Πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή φάση παρ’ όλη την πανδημία στην Ευρώπη. Όταν δουλεύεις έρχονται τα αποτελέσματα και ο κόσμος του μπάσκετ μπορεί να το κρίνει αυτό. Είχαμε καλό αντίκτυπο, αλλά θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη».

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή

Για τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, ο Θόδωρος Δρακόπουλος είχε προτείνει και παλαιότερα την περίπτωση του Ηρακλή Αμπελοκήπων, την οποία συνεχίζει να στηρίζει: «Δεν πήγα στη συνάντηση που έγινε για το ποδόσφαιρο, ήταν ο Νίκος Κασιμάτης ο συνεργάτης μου. Δηλώσαμε ότι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και στο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν καταστροφικό για τον Ηρακλή που δεν έγινε το deal με την Τρίγλια. Αν με είχαν ακούσει τότε για την πρόταση του Ηρακλή Αμπελοκήπων θα ήμασταν στη Super League και με χρήματα στην τράπεζα. Το μόνο σενάριο είναι ο Ηρακλής Αμπελοκήπων γιατί αποφεύγεις όλους τους σκοπέλους. Δεν αλλάζεις τίποτα».

Δρακόπουλος για Λεονίδη

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος ερωτηθείς για τη δήλωση του Ντένι Λεονίδη πως θέλει όλο τον Ηρακλή, μεταξύ αυτών και το μπάσκετ, έδωσε… είδηση: «Κάποιος έρχεται να επενδύσει στον Ηρακλή; Εγώ το βλέπω αστείο. Να τα πάρει όλα εννοεί ότι θα βγάλει από κάπου λεφτά. Αν θεωρεί πως θα βγάλει από τα ακίνητα του Ηρακλή λεφτά, το κάνουμε κι εμείς μόνοι μας, αλλά θέλει πολλή δουλειά αυτό το θέμα. Μπορούμε να έχουμε αγώνες πολεμικών τεχνών στο Ιβανώφειο να έχουμε και έσοδα. Δεν μου έγινε καμία κρούση».

«Συζήτησα με Αμερικανό επενδυτή»

Για το αν θα έμπαινε στη διαδικασία να συζητήσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Συζητάω με τον οποιονδήποτε για το καλό του Ηρακλή και του μπάσκετ. Συζήτησα με άνθρωπο από την Αμερική για να επενδύσει στο Ελληνικό μπάσκετ. Να πάρει τον Ηρακλή και όχι μόνο! Όνειρό του ήταν να φέρει 5-6 Αμερικανούς ακόμη και να ανεβάσουν όλο το ελληνικό μπάσκετ. Μιλάμε για Αμερικανό που βαφτίστηκε ορθόδοξος, είναι επενδυτής και έρχεται αρκετούς μήνες στην Ελλάδα. Έκανε πρόταση για να αγοράσει τη «Μαλαματίνα».

Το μπάσκετ είναι το χόμπι του και ήθελε να εμπλακεί. Ήρθε σ’ εμάς μέσω κοινού γνωστού. Όταν μιλάμε για μπάσκετ στην Αμερική, εκεί οι ομάδες είναι κερδοφόρες. Το ενδιαφέρον του θα υπάρχει πάντα για το μπάσκετ, αλλά δεν ξέρω αν θα θελήσει να επενδύσει σε κάποια ομάδα στην Ελλάδα γενικά. Πληρώνεις πολλά για να πάρεις μια ομάδα στην Αμερική, αλλά η ίδια μετά «τρέχει» με τα έσοδά της».

«Ρευστή η κατάσταση»

Για το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο: «Είναι το Δ.Σ. όπου μπαίνουν 4-5 θέματα, συζητάμε για 10-15 και αποφασίζουμε για 2-3. Είναι ρευστή η κατάσταση. Είχε υπάρξει πρόταση για το Σούπερ Καπ, αλλά θα συζητηθεί γιατί εμπλέκεται και η Ομοσπονδία. Όποια κίνηση γίνεται για την αναβάθμιση του αθλήματος, αλλά όλοι κολλάνε πως το Σουπερ Καπ 4 ομάδων θα γίνει σε μια πόλη και αυτή… μπορεί να μην υπάρχει μετά».


Sportime Extras