Ηρακλής: Δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο BCL!


Νίκος Μπουρλάκης

Ηρακλής: Δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο BCL!


Όλα γίνονται όταν έχεις όραμα και κυρίως σταθερότητα. Η ΚΑΕ Ηρακλής, μετά από χρόνια στην αβεβαιότητα κι αφού έζησε υποβιβασμούς, επέστρεψε για τα καλά. Δεν ήταν απλώς η καλύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης βαθμολογικά, τη σεζόν 2019-2020 αλλά παρουσίασε και ένα… παθιασμένο κοινό που γέμιζε το «Ιβανώφειο». Δεν αποκλείεται τώρα να κάνει ένα ακόμα βήμα…

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Θόδωρος Δρακόπουλος θέλει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Και να ξαναδεί την ομάδα όχι απλώς να έχει καθιερωθεί στην Basket League αλλά και να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη (4/6) αναμένεται να καταθέσει εγγράφως, πρόθεση συμμετοχής στο BCL της FIBA. Και δεν είναι κάτι που του ήρθε… απότομα στο μυαλό. Πρόκειται για μια σκέψη που «τριγυρίζει» στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας καιρό και για ένα πλάνο που επεξεργάζονται ώστε να τα καταφέρουν.

Πρόσφατα, ο Θόδωρος Δρακόπουλος είχε συνομιλία με τον CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνό ώστε να «δουλέψουν» την υπόθεση. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής εξέφρασε την επιθυμία για παρουσία της ομάδας στο BCL. Κάπως έτσι δόθηκαν οι εκατέρωθεν κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία.

Παραμένει άγνωστο αν το BCL θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον Ηρακλή, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να είναι έτοιμη: Αφενός μεν να έχει καταθέσει την πρόθεση συμμετοχής. Αφετέρου να είναι εντάξει στα όσα απαιτούνται, π.χ στο γήπεδο.

Ηρακλής: Μετά από 15 χρόνια

Η αλήθεια είναι ότι το BCL δεν θα μπορούσε παρά να κοιτάξει με ενδιαφέρον την περίπτωση του Ηρακλή. Κατ’ αρχήν προέρχεται από μια ενδιαφέρουσα μπασκετική αγορά, όπως η Θεσσαλονίκη. Κατά δεύτερο λόγο η ομάδα έχει υγεία και όραμα. Και κατά τρίτο διαθέτει ένθερμο και ενθουσιώδες κοινό, που σίγουρα έχει ανάγκη το BCL.

Τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη ο Ηρακλής ήταν την περίοδο 2004-2005. Στο FIBA Europe League συγκεκριμένα. Είχε καταγράψει τρεις νίκες και 11 ήττες. Τελευταίος του αγώνας ήταν στις 8 Φεβρουαρίου 2005 στο «Ιβανώφειο» όταν είχε ηττηθεί 82-100 από την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης.

 


Sportime Extras