Ο Ηρακλής και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος συμφώνησαν να συμπορευτούν και τη σεζόν 2021-2022 και η ομάδα θα μπει σε μια νέα λογική όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Η απόλυτη ταύτιση απόψεων του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ηρακλής, Θόδωρου Δρακόπουλου με τον κόουτς Σκουρτόπουλο ήταν πολύ σημαντική εξέλιξη. Αφενός μεν διότι φανερώνει τη διάθεση του προέδρου να κάνει το οτιδήποτε περνά από το χέρι του για να έχει ο Ηρακλής μια πολύ καλύτερη σεζόν. Αφετέρου δε διότι ο Ομοσπονδιακός Προπονητής έδειξε την όρεξή του να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ομάδας. Το κίνητρο και η αποφασιστικότητά του «κέρδισαν» τον πρόεδρο της ΚΑΕ.

Τα πρώτα στοιχεία που βγαίνουν από το ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μια νέα σελίδα στον Ηρακλή. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας όσο και με τα οργανωτικά ζητήματα. Ο Ηρακλής θα περάσει σε νέα εποχή, με πολύ πιο οργανωμένη κατάσταση ώστε να λειτουργεί εύρυθμα ως εταιρεία. Παράλληλα πρόεδρος και προπονητής συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιές τομές και σε αγωνιστικά ζητήματα. Που θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και χαρακτήρα της ομάδας.

Το βασικότερο στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές έχουν να κάνουν με την απόκτηση Ελλήνων παικτών πρώτης γραμμής προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κορμός. Από τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι (δηλαδή δεν έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις) ο πρώτος στόχος είναι ο Γιάννης Κουζέλογλου. Οι υπόλοιποι στόχοι θα αποσαφηνιστούν εν καιρώ κι αφού ερευνηθεί από πλευράς διαθεσιμότητας η αγορά. Παράλληλα υπάρχει πλάνο αξιοποίησης κι εξέλιξης των νέων παικτών της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στους ξένους, η διάθεση είναι να αποκτηθούν τέσσερις έμπειροι παίκτες και δύο «διψασμένοι» από κολέγιο. Κάπως έτσι ο Ηρακλής θέλει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να αφήσει πίσω την άσχημη φετινή σεζόν. Από τη στιγμή κατά την οποία έχει διοικητική και οικονομική σταθερότητα, βρίσκεται σε καλή αφετηρία για το μέλλον του.