Ο Ηρακλής θέλει να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του FIBA Europe Cup καθώς αντιμετωπίζει την Νες Ζιόνα από το Ισραήλ (19:00-FIBA TV/YouTube).

Μετά τη νίκη επί της Άνβιλ ο Ηρακλής θέλει να ολοκληρώσει το στόχο του επί ολλανδικού εδάφους καθώς οι αγώνες διεξάγονται στη φούσκα του Ντεν Μπος στην Ολλανδία. Άλλωστε εκεί πήγε ο Ηρακλής για να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Ήδη οι τρεις ομάδες του φάιναλ φορ έχουν γίνει γνωστές. Η πολωνική Σταλ που επικράτησε 73-66 της Μονς είναι η πρώτη. Η ρουμάνικη Οραντέα που νίκησε 71-64 την Ρέτζιο Εμίλια είναι η δεύτερη. Η ρώσικη Πάρμα η οποία δεν είχε προβλήματα (84-62) απέναντι στην Μπαλκάν είναι η 3η.

Ο Ηρακλής φιλοδοξεί να είναι η 4η ομάδα που θα προκριθεί στο φάιναλ φορ του FIBA Europe Cup. Το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 23-25 Απριλίου σε μέρος που θα γνωστοποιήσει σύντομα η FIBA.

Απέναντι στον «Γηραιό» είναι μια ομάδα… σούπερ επιθετική. Δεν είναι κρυφό αυτό από τη στιγμή κατά την οποία πετυχαίνει 88 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Τέσσερις έχει δώσει στη διοργάνωση (με ρεκόρ 3-1) κι ακόμα ξεχωρίζουν τα εξής στοιχεία:

-Οι 21,8 ασίστ με τρεις παίκτες να έχουν πάνω ή κοντά στις 5 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Ο Νταν έχει 5,5, ο Μίλερ 5 και ο Ανγκολά 4,8 αντίστοιχα.

-Το rotation είναι 8 παίκτες. Οι επτά (συμπεριλαμβανομένου του Λεβί που έχει αγωνιστεί μόνο κόντρα στην Κίεβ) έχουν και διψήφιο αριθμό πόντων. Ο βετεράνος Ραβίβ Λίμοναντ συμπληρώνει την οχτάδα.

-Τα 10,3 κλεψίματα επίσης είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Κι από τη στιγμή που μεταφράζεται σε 23 πόντους από λάθη αντιπάλου και 17 από τον αιφνιδιασμό έχετε κι άλλα στοιχεία στα χέρια σας.

Μπορείτε εδώ να δείτε τα στατιστικά της Νες Ζιόνα

Μπορείτε εδώ να δείτε τα στατιστικά του Ηρακλή

Μπορείτε εδώ να δείτε τη στατιστικά σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες

Μπορείτε εδώ να δείτε κάποια άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία