Μετά την 3η εντός έδρας ήττα και μάλιστα με διαφορά 17 πόντων από το Λαύριο, ο Ηρακλής και ο Βαγγέλης Ζιάγκος έχουν πρόβλημα! Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται πολύ δύσκολο να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ο Ηρακλής, είναι αλήθεια ότι δεν αποδίδει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Και μη ξεχνάμε ότι η χρονιά άρχισε με αποκλεισμό από τον Κεραυνό Στροβόλου στο BCL. Ήδη στις πρώτες 8 αγωνιστικές ο Ηρακλής μετρά 4 ήττες, τρεις εντός από ΑΕΚ, Περιστέρι και Λαύριο, μια εκτός από τον Άρη. Αν βάλετε και τη νίκη με τη… ψυχή στο στόμα επί του Κολοσσού στο «Ιβανώφειο» τότε καταλαβαίνετε ότι η εικόνα είναι προβληματική.

Με το πρόγραμμα που είχε η ομάδα θα μπορούσε, σίγουρα, να έχει καλύτερο ρεκόρ από το 4-4. Πρώτο φαβορί για την αντικατάσταση του Ζιάγκου είναι ο Χάρης Μαρκόπουλος

Προφανώς ο Ηρακλής χρειάζεται κάτι καινούργιο ώστε να αλλάξουν πράγματα. Κι αυτό άλλωστε φάνηκε από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Ζιάγκου ο οποίος ανέλαβε μεν την ευθύνη αλλά ουσιαστικές εξηγήσεις δεν έδωσε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι, η ομάδα κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέραμε ότι παίζουμε με μια ομάδα πολύ φορμαρισμένη, αθλητική με ταλέντο. Δεν καταφέραμε να την περιορίσουμε. Προφανώς και αναλαμβάνω την ευθύνη για την πολύ κακή εμφάνιση. Παίζαμε με μια πολύ αθλητική ομάδα, βάλαμε τη μπάλα στο καλάθι αλλά η αντίπαλη ομάδα μπορούσε να ντουμπλάρει τους ψηλούς μας οπότε ξαναβγάζαμε την μπάλα έξω αλλά δυστυχώς ήμασταν άστοχοι».

Για το αν μεταβάλλεται ο στόχος: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Με μπάτζετ μειωμένο κατά 30% να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δηλαδή από 7οι να βγούμε φέτος 6οι ή 5οι. Είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Εννοείται ότι ήταν μια κακή εμφάνιση αλλά η ομάδα μέχρι σήμερα ήταν στην τέταρτη θέση, δεν σημαίνει ότι μια ήττα πρέπει να δημιουργεί καταστροφολογία. Δικαιολογημένα ο κόσμος φωνάζει και όπως είπα αναλαμβάνω την ευθύνη. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό που όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους».