Ηρακλής: Τι ισχύει για «μεταφορά» ΑΦΜ και παλιότερα χρέη


Κώστας Παπαδόπουλος

Ηρακλής: Τι ισχύει για «μεταφορά» ΑΦΜ και παλιότερα χρέη


Ο Ηρακλής μετά από αρκετό καιρό βλέπει μία προοπτική στον ορίζοντα αφού ο επιχειρηματίας, Χρόνης Παπαβραμίδης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Πολύ δε είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Ηρακλής μπορεί κάλλιστα να αναρριχηθεί σε επαγγελματική κατηγορία μέσω αγοράς άλλου ΑΦΜ.

Ωστόσο, υπάρχουν δυο σημαντικοί παράμετροι σε πιθανή απόκτηση ΑΦΜ ΠΑΕ, οι οποίοι και έχουν να κάνουν με τα χρέη του Ηρακλή της ΠΑΕ του Τομ Παπαδόπουλου, αλλά και πως μπορεί να γίνει η μεταφορά έδρας.

Αρχικά, αναφορικά με την μεταφορά έδρας αυτό που ισχύει στην δεδομένη χρονική στιγμή έχει να κάνει με την συγκατάθεση της ΕΠΟ και την αποδοχή της ΠΑΕ από την εκάστοτε Ένωση που θα την υποδεχτεί, στην προκειμένη περίπτωση την ΕΠΣΜ.

Δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός για μεταφορά έδρας στην ίδια περιφέρεια (άλλωστε αυτό καλύπτεται στην περίπτωση του ΝΠΣ Βόλου, αφού έχει έδρα την Πύνδα Κύτρους).

Όσο αφορά τα προηγούμενα χρέη, δεν υπάρχουν επιβαρύνσεις.

Πρόκειται για διαφορετικό ΑΦΜ που δημιουργήθηκε από διαφορετικό ιδρυτικό σωματείο.

Επειδή αρκετοί τα συγχέουν με την περίπτωση του Άρη , οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε κάθε νέα τους ΠΑΕ το ίδιο ιδρυτικό σωματείο (Α.Σ.).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στο χειρότερο σενάριο να μεταφερθούν τα χρέη, αυτά θα αφορούν μόνο τους ποδοσφαιριστές και ανέρχονται στις 800 χιλιάδες ευρώ από τα οποία θα πρέπει να καταβάλει το 50%.

Επιπλέον μόνο για όσους παίκτες  υπάρχουν ήδη τελεσίδικες αποφάσεις.

 


Sportime Extras