Στον Άρειο Πάγο ο Ηλιάδης κατά Ρέμου και Τάκη


    Sportime TeamΟ Στέλιος Ηλιάδης έχει καταθέσει αγωγή κατά του Αντώνη Ρέμου και του Ιωάννη Τάκη για τα χρήματα που του οφείλονται από τη θητεία του στην ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι δύο πρώην πρόεδροι του Ηρακλή δεν κατέβαλαν στον ποδοσφαιριστή το ποσό των 162.000 ευρώ και αυτά ζητάει ο Ηλιάδης από εκείνους. Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο στις 27-11-2018 και ξεκίνησε, λόγω του υποβιβασμού του Ηρακλή το 2011 στη Δ’ Εθνική και της μετατροπής της ομάδας σε Α.Ε.Ποντίων – Ηρακλής.

Ο Ηλιάδης ζήτησε να του καταβληθούν τα χρήματα από τους πρώην προέδρους του Ηρακλή, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο. Όμως, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται υπέρ των ποδοσφαιριστών, αλλά μόνο υπέρ του Δημοσίου. Επρόκειτο για μία πρωτοφανή απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα, αφού κατά πάγια νομολογία ο αθλητικός νόμος προστατεύει τους ποδοσφαριστές σε περίπτωση διάλυσης Π.Α.Ε. Η απόφαση αυτή ανατράπηκε μετά από έφεση του ποδοσφαιριστή.

Όμως, ο Ηλιάδης δεν έλαβε το αιτούμενο ποσό, διότι το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε μεν ότι ο νόμος ισχύει και υπέρ των ποδοσφαιριστών, αλλά στην περίπτωση του Ρέμου και του Τάκη ίσχυε μόνο για έξι μήνες για τον καθένα από αυτούς. Κι αυτό διότι μετά το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους και ο Ρέμος και ο Τάκης αντίστοιχα δεν δημοσίευσαν δεύτερο Φ.Ε.Κ. για την παράταση της θητείας τους, οπότε το δικαστήριο δεν τους θεώρησε νόμιμους προέδρους του Ηρακλή!

Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή εκφράστηκε έντονη αντίδραση σε αυτές τις αποφάσεις και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο. Έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεωρεί πως θα είναι σκάνδαλο εάν δικαιωθεί ο Ρέμος, ο οποίος έχει παραδεχτεί πως εκείνη την εποχή ήταν πρόεδρος στον Ηρακλή.

Θυμίζουμε ότι ο Ηλιάδης είχε δικαιωθεί στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, καθώς μετά από μήνυση κατά των δύο πρώην προέδρων της ΠΑΕ Ηρακλής, ο μεν Αντώνης Ρέμος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, ο δε Ιωάννης Τάκης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για το αδίκημα της μη καταβολής εργατικών εισφορών κατ’ εξακολούθηση.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.