Κολοσσός: Φέρνει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στα τρίποντα, Χάνας


Μαντώ Καψάλη

Κολοσσός: Φέρνει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στα τρίποντα, Χάνας


Έναν παίκτη με θητεία στην G-League και 4 παρουσίες στο NBA, τον Ντάστι Χάνας φέρνει στην Ελλάδα ο Κολοσσός. Ο 27χρονος Αμερικανός, με ύψος 1,93μ. θα ζήσει κατά τα φαινόμενα την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία.

Οι συστάσεις για τον Χάνας είναι καλές, πρόκειται για πολύ καλό σκόρερ και σουτέρ (με ποσοστό καριέρας 45% στα τρίποντα) αλλά και με ένα μειονέκτημα. Ότι έχει να παίξει μπάσκετ περίπου 9 μήνες. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στις 7 Μαρτίου του 2020 στην G-League και μάλιστα είχε πετύχει 23 πόντους.

Το ρεκόρ πόντων του είναι 35 με τους Μέμφις Χαστλ στην G-League, τον Ιανουάριο του 2020. Στον αγώνα εκείνο είχε 7/9 τρίποντα ενώ το ρεκόρ του στα τρίποντα είναι τα 9 (σε 14 προσπάθειες) πάλι με τους Χαστλ κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου. Στην καριέρα του σε NCAA, NBA και G-League  έχει πετύχει 21 φορές περισσότερα από 5 τρίποντα σε αγώνα και 12 φορές έχει σκοράρει πάνω από 30 πόντους.

Μάλιστα στις 30 Οκτωβρίου του 2015, όταν αγωνιζόταν στο Άρκανσας, ο Χάνας είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με 27 εύστοχα τρίποντα σε 1 λεπτό. Κάπως έτσι κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε από το 2007 ο Ντάνιελ Λοριό.

Ο Χάνας θα πάρει τη θέση του Λάιλ που αποχώρησε από την ομάδα μετά από σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων.


Sportime Extras