ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Μπάχαλο και παραιτήσεις στο ψευδοκράτος! Φαγώνονται μεταξύ τους οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι φαγώνονται μεταξύ τους - Η Κύπρος βιώνει εξελίξεις
Κύπρος: Μπάχαλο και παραιτήσεις στο ψευδοκράτος! Φαγώνονται μεταξύ τους οι Τούρκοι

Η Κύπρος και συγκεκριμένα η βόρεια πλευρά όπου έχει εγκατασταθεί επί δεκαετίες το ψευδοκράτος, βιώνει δραματικές εξελίξεις και παραιτήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ερσίν Τατάρ αποδέχθηκε την παραίτηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Αναγέννησης.

Με αυτήν την εξέλιξη έληξε ο τριμερής συνασπισμός που είχε σχηματιστεί την περασμένη θητεία.

Αρχικά, ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου είχε αξιώσει χθες την έγκριση του Τατάρ για την απόλυση του «υπουργού Οικονομικών».

Ο «πρόεδρος» δεν απάντησε. Οι ώρες περνούσαν. Το βράδυ ο Σουτζούογλου συναντήθηκε με τους κυβερνητικούς εταίρους Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί. Τότε υπέβαλε την παραίτησή του.

Όταν το ρολόι έδειξε 22:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της κεντρικής διοίκησης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Απόρροια των συζητήσεων ήταν να υποστηριχθεί ομόφωνα ο Σουτζούογλου, ενώ ο Τατάρ αποδέχθηκε την παραίτηση της «κυβέρνησης».

Η κατεχόμενη Κύπρος βιώνει εξελίξεις

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η περίοδος του συνασπισμού του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Αναγέννησης έφτασε στο τέλος του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, ο Τατάρ είχε εγκρίνει τη λίστα του υπουργικού συμβουλίου που είχε ετοιμάσει ο Σουτζούογλου.

Τότε σχηματίστηκε η 38η κυβέρνηση στην ιστορία του ψευδοκράτους, στους κόλπους του οποίου προέκυψε αυτή η μεγάλη κρίση.

Μία κρίση που προήλθε από τη διάσταση απόψεων και την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του «πρωθυπουργού» Σουτζούογλου και του «υπουργού Οικονομικών», ονόματι Σουνάτ Ατούν.

Να θυμίσουμε ότι ο Τατάρ, βαλτός από την κυβέρνηση Ερντογάν, «εξελέγη» στις 18 Οκτωβρίου 2020 με 51,74% έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που είχε ποσοστό 48,26%.

Πρόκειται για πολιτικό που τάσσεται υπέρ της «λύσης» των δύο κρατών στη μεγαλόνησο.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>