ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo – Δίνουν το 20% των ιταλικών καυσίμων

Η G.o.i. Energy εντάσσεται στο επενδυτικό ταμείο Argus
Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo – Δίνουν το 20% των ιταλικών καυσίμων

Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια διυλιστήρια Isab di Priolo από την Ιταλία, που δίνουν το 20% των καυσίμων στη γειτονική μας χώρα.

Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano αναφέρθηκε στην πώληση των διυλιστηρίων Isab di Priolo στην εταιρία G.o.i. Energy.

Η G.o.i. Energy εντάσσεται στο κυπριακό επενδυτικό ταμείο Argus και την αγοραπωλησία έκανε γνωστός ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Lukoil, στον οποίο ανήκαν έως σήμερα τα συγκεκριμένα διυλιστήρια στη Σικελία, απ’ όπου και προέρχεται περίπου το 20% των καυσίμων στην ιταλική αγορά.

Η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Κύπρος: Μεγάλο deal!

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τη Litasco. Γνωρίζουμε βαθιά τη σημασία του Isab για την ιταλική οικονομία, τη Σικελία και την τοπική κοινωνία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Isab έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και έχουμε ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο για να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε.

Σε στενή συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση, είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία», δήλωσε ο Michael Bobrov, Διευθύνων Σύμβουλος της GOI Energy.

Τον κυπριακό όμιλο βοήθησε στη συναλλαγή η δικηγορική εταιρεία Bonelli Erede ενώ η Ernst & Young ενεργούσε ως οικονομικός σύμβουλος.

Να σημειωθεί πως ο Michael Bobrov είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας Green Oil που κατέχει σημαντικό μερίδιο στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ισραήλ Bazan Group.

Πηγή: geostratigika.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ