menu

Κύπρος – Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού


Διονύσης Αντωνέλλος

Κύπρος – Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού


Κύπρος – Εκλογές: Ο Παναγιώτης Φιλίππου υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με την Πνοή Λαού στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Ένα κίνημα που αποτελείται από άτομα που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ήρθαν για να εμβολιάσουν την κυπριακή πολιτική και να ανοίξουν το δρόμο σε νέα άτομα να αναμειχθούν με τα κοινά και να προσφέρουν στο σύνολο, με καθαρό μέτωπο, καθαρό μυαλό και ακολούθως να δώσουν κι αυτοί τη σκυτάλη παρακάτω, αφού μια από τις βασικές θέσεις του κινήματος είναι ο περιορισμός των θητειών των αξιωματούχων του κράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο κ. Φιλίππου.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

Αγαπητοί φίλοι,
Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και παρακαλώ να εξετάσετε την πιθανότητα να με τιμήσετε με τη ψήφο σας, αν σας εκφράζει η υποψηφιότητά μου.

Ποτέ δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με την πολιτική, η οποία θεωρούσα πως εξασκείται από επαγγελματίες πολιτικούς. Όμως τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτών που διαχειρίζονται την τύχη της Κύπρου κατα τις τελευταίες δεκαετίες, φανερώνουν πως απέτυχαν παταγωδώς στο έργο τους.

Οι συνεχόμενες οικονομικές κρίσεις που απορρέουν από την πλεονεξία και ασυδοσία των λίγων, η ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών που ολοένα και διευρύνεται, η παντελής έλλειψη προγραμματισμού για τους νέους που δεν μπορούν κάν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και το τσουνάμι (όσων) σκανδάλων βγαίνουν στη φόρα (και τα οποία ακολούθως κουκουλώνονται), είναι λίγα από τα δείγματα γραφής τους.

Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως είναι λάθος να παραχωρούμε το μέλλον των παιδιών μας στους ίδιους πολιτικούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Η πιθανότητα να δούμε κάτι διαφορετικό είναι μηδενική.

Χρειάζεται να βγουν στην επιφάνεια νέα πρόσωπα, με μόνη προτεραιότητα να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν από την ανάμειξη τους στην πολιτική. Πρέπει να υπάρχει πλουραλισμός αλλά και συνεχής ανανέωση των ατόμων που ασκούν εξουσία.

Περηφανευόμαστε για το υψηλό μορφωτικό μας επίπεδο, αλλά εκχωρούμε διαχρονικά το μέλλον μας σε μια χούφτα ανθρώπων, που επανειλημμένα αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στη διαφθορά.

Για να υπάρξει ευημερία δεν μπορεί να υπάρχει και διαφθορά ταυτόχρονα, αφού το ένα αναιρεί το άλλο. Είτε κερδίζουν οι λίγοι, είτε ευημερεί το σύνολο. Είναι τόσο απλό.

Για χρόνια μάταια περίμενα να δω αυτή την αλλαγή να υλοποιείται από κάποιους τρίτους, μέχρι που συνειδητοποίησα πως πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν πιστεύω πως ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τα πάντα, αλλά ένα όραμα μπορεί.

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους που οι χώρες τους απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, διαχρονικά σταθερές οικονομίες και ψηλό δείκτη ικανοποίησης των πολιτών.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις χώρες είναι η μηδενική ανοχή στη διαφθορά, η απόλυτη διαφάνεια, ο ορθολογισμός, η αξιοκρατία και η αντίληψη πως το προσωπικό συμφέρον πηγάζει από το κοινό όφελος. Προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους, βελτιώνοντας το συνολικό επίπεδο της χώρας τους.

Για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο στη χώρα μας, φτάνει να πιστέψει σε αυτό μια μερίδα υγιώς σκεπτόμενων ατόμων και να το ζητήσει επιτακτικά από αυτούς που τους αντιπροσωπεύουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κάνω αυτό το βήμα για να δώσω το μήνυμα τόσο στα παιδιά μου όσο και στους νέους να διεκδικούν το μέλλον τους. Να μην το παραχωρούν στα χέρια άλλων. Κάνω αυτό το βήμα με το κίνημα Πνοή Λαού με το οποίο ταυτίζομαι.

Ένα κίνημα που αποτελείται από άτομα που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ήρθαν για να εμβολιάσουν την κυπριακή πολιτική και να ανοίξουν το δρόμο σε νέα άτομα να αναμειχθούν με τα κοινά και να προσφέρουν στο σύνολο, με καθαρό μέτωπο, καθαρό μυαλό και ακολούθως να δώσουν κι αυτοί τη σκυτάλη παρακάτω, αφού μια από τις βασικές θέσεις του κινήματος είναι ο περιορισμός των θητειών των αξιωματούχων του κράτους.

Η Πνοή λαού έχει εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις σε όλα τα ζωτικά θέματα που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως το Κυπριακό Πρόβλημα, την άμυνα, την ασφάλεια, την οικονομία, την παιδεία και άλλα, τις οποίες μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της (www.pnoilaou.org).

Σας ευχαριστώ!
Παναγιώτης Φιλίππου
Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras